22-ма от задържаните митничари с обвинение

1

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 22-ма от задържаните митнически служители при вчерашната специализирана полицейска операция на ГКПП „Капитан Андреево”. За 14 от тях прокуратурата ще поиска да останат в ареста, а 8 са пуснати под гаранция. 11  задържаните пък са освободени като на този етап няма да им бъдат повдигани обвинения. Информацията обяви на пресконференция в столицата Даниела Попова, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Попова уточни, че митничарите са с обвинения за участие в организирана престъпна група, осъществявали системно вземане на подкупи от преминаващите през пункта превозни средства. Законът предвижда за това наказание от три до десет години.

Разпитани са свидетели, митнически служители и лица, преминавали през ГКПП Капитан Андреево. Извършени са разпознавания. Използвани са специални разузнавателни средства, включително и видеонаблюдение на помещения, в които са работили митнически служители, добави Попова.

Според обвинението престъпната група е действала от март тази година. Все още не се знае дали в нея са замесени и на по-високо ниво от началник смяна. Възможно е броят на привлечените обвиняеми да се промени.

Previous article33-ма са задържаните митничари. При обиски разследващите открили общо 100 хил. лв.
Next articleМинистерство на финансите предлага закриване на Митница Свиленград

1 COMMENT

  1. да ги изритат всичките.Да ги опънат малко в затвора. Болнави некадърници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...