22-ма от задържаните митничари с обвинение

1

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 22-ма от задържаните митнически служители при вчерашната специализирана полицейска операция на ГКПП „Капитан Андреево”. За 14 от тях прокуратурата ще поиска да останат в ареста, а 8 са пуснати под гаранция. 11  задържаните пък са освободени като на този етап няма да им бъдат повдигани обвинения. Информацията обяви на пресконференция в столицата Даниела Попова, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Попова уточни, че митничарите са с обвинения за участие в организирана престъпна група, осъществявали системно вземане на подкупи от преминаващите през пункта превозни средства. Законът предвижда за това наказание от три до десет години.

Разпитани са свидетели, митнически служители и лица, преминавали през ГКПП Капитан Андреево. Извършени са разпознавания. Използвани са специални разузнавателни средства, включително и видеонаблюдение на помещения, в които са работили митнически служители, добави Попова.

Според обвинението престъпната група е действала от март тази година. Все още не се знае дали в нея са замесени и на по-високо ниво от началник смяна. Възможно е броят на привлечените обвиняеми да се промени.

1 COMMENT

  1. да ги изритат всичките.Да ги опънат малко в затвора. Болнави некадърници.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...