Искат касиране на изборите за кмет в Свиленград

0

Жалба за касиране на изборите за кмет в Свиленград е депозирана от името на кандидатът на ГЕРБ Иван Андреев, потвърди той за svilengrad24.info. Документът е внесен вчера в ОИК Свиленград от софийска адвокатска кантора. Жалбата се препраща към Хасковския административен съд, където ще бъде разгледан казусът.

Мотивите, с които се иска касирането на вота за градоначалник от 25 октомври са свързани с предизборната кампания, агитация в изборния ден и преброяване на бюлетините. Според запознати внимание се обръща на големият брой недействителни бюлетини, които в някои секции са стигнали до 25-30%, а средно възлязоха на близо 11 на сто. Обръща се внимание още и на агитация в учебни и детски заведения, както и на др. конкретни случаи.

Както вече писахме, на изборите за кмет в община Свиленград с 53.87% от вота на хората спечели досегашният кмет – независимият Георги Манолов, за когото това е четвърти пореден мандат. В действителни гласове това са 6 165 души. 4 354 души или 38.05% от избирателите подкрепиха кандидата на ГЕРБ Иван Андреев. 8.08 на сто гласуваха за Петър Илиев, издигнат от НФСБ.

С избора за общински съветници пък, в местния парламент влизат 8 представители на ГЕРБ, петима на БСП, двама от Местна коалиция „Заедно за Свиленград“, двама от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, двама от Реформаторски блок и един от Националния фронт за спасение на България. В този общински съвет за пръв път ще има и независим общински съветник– тютюнопроизводителят Живко Желев.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...