Искат касиране на изборите за кмет в Свиленград

0

Жалба за касиране на изборите за кмет в Свиленград е депозирана от името на кандидатът на ГЕРБ Иван Андреев, потвърди той за svilengrad24.info. Документът е внесен вчера в ОИК Свиленград от софийска адвокатска кантора. Жалбата се препраща към Хасковския административен съд, където ще бъде разгледан казусът.

Мотивите, с които се иска касирането на вота за градоначалник от 25 октомври са свързани с предизборната кампания, агитация в изборния ден и преброяване на бюлетините. Според запознати внимание се обръща на големият брой недействителни бюлетини, които в някои секции са стигнали до 25-30%, а средно възлязоха на близо 11 на сто. Обръща се внимание още и на агитация в учебни и детски заведения, както и на др. конкретни случаи.

Както вече писахме, на изборите за кмет в община Свиленград с 53.87% от вота на хората спечели досегашният кмет – независимият Георги Манолов, за когото това е четвърти пореден мандат. В действителни гласове това са 6 165 души. 4 354 души или 38.05% от избирателите подкрепиха кандидата на ГЕРБ Иван Андреев. 8.08 на сто гласуваха за Петър Илиев, издигнат от НФСБ.

С избора за общински съветници пък, в местния парламент влизат 8 представители на ГЕРБ, петима на БСП, двама от Местна коалиция „Заедно за Свиленград“, двама от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, двама от Реформаторски блок и един от Националния фронт за спасение на България. В този общински съвет за пръв път ще има и независим общински съветник– тютюнопроизводителят Живко Желев.

Previous article„Пени“ затвори
Next articleНад 200 полицаи на протестен поход по „Марица“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...