„Пени“ затвори

0

„Пени маркет“ в Свиленград вече затвори. До края тази седмица персоналът остана на работа, за да подготви изтеглянето на веригата и да предаде ключовете.

Няколко опита за продажба на двете вериги направиха от немската компания, последният от тях през пролетта на тази година, но неуспешно. През септември стана ясно, че до края на октомври почти всички магазини Пени Маркет в България затварят врати, включително и този в Свиленград. Изключение беше направено само за 6 хипермаркета в страната, които преминават към Билла. Веригата също е собственост на немската компания REWE Group. От там се ангажираха да изплатят на служителите си обезщетения, надхвърлящи определените в закона. В международен план REWE Group ще продължи да развива веригата в останалите 5 страни, в които тя оперира – Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария, съобщиха от дружеството.

В България веригата отвори през 2009 година. В Свиленград има и „Билла“, и „Пени“. „Билла“ беше открита през 2008 година, а „Пени“ година-две по-късно. Тук по-евтината верига се радваше на сериозен интерес от страна на клиентите, заради по-достъпните цени на по-голяма част от стоките. Близо 80% от свиленградчани пазаруваха в „Пени маркет“. В някои от случаите, предпочитайки го пред по-високите цени в „Билла“. Клиенти имаше и от съседните Гърция и Турция. От другата страна на сградата пък се намира „Техномаркет“.

Заради добрата локация и разработеният търговски обект, служителите се надяват друг хипермаркет да поиска помещението в района на Сухата река. Неофициално се коментира, че представители на две вериги вече са идвали да оглеждат мястото.

Previous articleВ пет села в община Свиленград имаше балотаж тази неделя
Next articleИскат касиране на изборите за кмет в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...