В ОУ „Иван Вазов“ започна надпреварата „Народните будители и аз“

0

За поредна година в ОУ „Иван Вазов“ дадоха старт на състезанието „Народните будители и аз“. Интелектуалната надпревара се провежда в няколко кръга, но за разлика от други години, през тази ще участват само петите класове.

Състезанието ще ви направи не само по-знаещи, но и ще ви направи екип, обърна се учителката Христина Парушева към участниците. Класирането зависи от знанията и усилията на всеки ученик от класа, уточни тя.

Специално внимание през тази година е отредено на будителите Паисий Хилендарски, д-р Петър Берон, Иван Вазов, Любен Каравелов, Христо Ботев, Васил Левски.

Жребият на кой отбор кой от будителите ще се падне, беше теглен в петък. На 16 и 17 ноември ще се проведат преките двубои между участниците, а финалният кръг между излъчените класове- победители, ще се проведе на 27 ноември.

Отговорите ще бъдат оценявани от жури в състав Христина Парушева и Наска Чавдарова, старши учители по история и Иванка Карнобатлиева, ст. начален учител.

Наградата за най-знаещия отбор е еднодневна екскурзия до културно-историческа забележителност в нашата област, заяви директорът на ОУ „Иван Вазов“ Ася Райкова.

Христина Парушева припомни повече за 1 ноември, Деня на народните будители. Ден, в който отбелязваме паметта на българските просветители, книжовници и революционери, съхранили духа ни и българщината през вековете.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...