В ОУ „Иван Вазов“ започна надпреварата „Народните будители и аз“

0

За поредна година в ОУ „Иван Вазов“ дадоха старт на състезанието „Народните будители и аз“. Интелектуалната надпревара се провежда в няколко кръга, но за разлика от други години, през тази ще участват само петите класове.

Състезанието ще ви направи не само по-знаещи, но и ще ви направи екип, обърна се учителката Христина Парушева към участниците. Класирането зависи от знанията и усилията на всеки ученик от класа, уточни тя.

Специално внимание през тази година е отредено на будителите Паисий Хилендарски, д-р Петър Берон, Иван Вазов, Любен Каравелов, Христо Ботев, Васил Левски.

Жребият на кой отбор кой от будителите ще се падне, беше теглен в петък. На 16 и 17 ноември ще се проведат преките двубои между участниците, а финалният кръг между излъчените класове- победители, ще се проведе на 27 ноември.

Отговорите ще бъдат оценявани от жури в състав Христина Парушева и Наска Чавдарова, старши учители по история и Иванка Карнобатлиева, ст. начален учител.

Наградата за най-знаещия отбор е еднодневна екскурзия до културно-историческа забележителност в нашата област, заяви директорът на ОУ „Иван Вазов“ Ася Райкова.

Христина Парушева припомни повече за 1 ноември, Деня на народните будители. Ден, в който отбелязваме паметта на българските просветители, книжовници и революционери, съхранили духа ни и българщината през вековете.

Previous articleЛитературен конкурс и презентация в СОУ „Д-р Петър Берон“ за Деня на народните будители
Next articleВ пет села в община Свиленград имаше балотаж тази неделя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...