Литературен конкурс и презентация в СОУ „Д-р Петър Берон“ за Деня на народните будители

0

В истински празник се превърна Денят на народните будители в СОУ „Д-р Петър Берон”. Организатор на проявите стана клуб „Млади възрожденци”, учреден в училището миналата учебна година.

В инициативите се включиха както учениците от гимназиален и прогимназиален етап, така и най-малките. Третокласниците с класен ръководител Ваня Иванова изготвиха табла за народните будители, в които бяха вложили не само желание и талант, но и много любов.
Нина Шидерова от IV а клас разказа за патрона на училището – будителя Берон. В тържественото честване се включиха с изпълнения на стихове за будителите и други четвъртокласници: Димитра-Павлина, Християна, Томислав, които си заслужиха аплодисментите на публиката.

В навечерието на празника бяха обявени резултатите от конкурсите за презентация и литературния конкурс на тема „Народните будители”. Шестокласничките Женя Гочева и Деница Генева безапелационно се наложиха над конкуренцията на по-големите ученици и спечелиха първо място.

Най-много ученици се включиха в литературния конкурс. Есето на Василия Костова от ХI б клас единодушно бе класирано от журито на първо място. Втора остана осмокласничката Лиляна Демирева, а трета награда бе присъдена на Георги Георгиев от Х в клас за стихотворение и на Николай Илиев от VIII а клас – за есе. Колективна награда получи СИП „Риторика и комуникации” с ръководител Нели Гочева. Наградите – грамота и книги от български автори – бяха връчени на победителите от директора на СОУ „Д-р Петър Берон” Мариян Боянов.

Вокалната група „Лъчи от Тракия”, една от емблемите на СОУ „Д-р Петър Берон”, вдигна на крака учители и ученици с изпълнението си на химна на училището.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...