Литературен конкурс и презентация в СОУ „Д-р Петър Берон“ за Деня на народните будители

0

В истински празник се превърна Денят на народните будители в СОУ „Д-р Петър Берон”. Организатор на проявите стана клуб „Млади възрожденци”, учреден в училището миналата учебна година.

В инициативите се включиха както учениците от гимназиален и прогимназиален етап, така и най-малките. Третокласниците с класен ръководител Ваня Иванова изготвиха табла за народните будители, в които бяха вложили не само желание и талант, но и много любов.
Нина Шидерова от IV а клас разказа за патрона на училището – будителя Берон. В тържественото честване се включиха с изпълнения на стихове за будителите и други четвъртокласници: Димитра-Павлина, Християна, Томислав, които си заслужиха аплодисментите на публиката.

В навечерието на празника бяха обявени резултатите от конкурсите за презентация и литературния конкурс на тема „Народните будители”. Шестокласничките Женя Гочева и Деница Генева безапелационно се наложиха над конкуренцията на по-големите ученици и спечелиха първо място.

Най-много ученици се включиха в литературния конкурс. Есето на Василия Костова от ХI б клас единодушно бе класирано от журито на първо място. Втора остана осмокласничката Лиляна Демирева, а трета награда бе присъдена на Георги Георгиев от Х в клас за стихотворение и на Николай Илиев от VIII а клас – за есе. Колективна награда получи СИП „Риторика и комуникации” с ръководител Нели Гочева. Наградите – грамота и книги от български автори – бяха връчени на победителите от директора на СОУ „Д-р Петър Берон” Мариян Боянов.

Вокалната група „Лъчи от Тракия”, една от емблемите на СОУ „Д-р Петър Берон”, вдигна на крака учители и ученици с изпълнението си на химна на училището.

Previous articleНа Капитан Андреево: Задържаха 129 нелегални, натъпкани в хладилен камион
Next articleВ ОУ „Иван Вазов“ започна надпреварата „Народните будители и аз“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...