В пет села ще има балотаж в неделя. Бюлетините пристигат днес

0

Бюлетините за изборите в няколко села, в които тази неделя ще има балотаж, се очаква да пристигнат всеки момент, съобщи председателят на ОИК в Свиленград Веска Ходжева. Първоначалното притеснение беше, че времето за печатането им няма да стигне, алармираха печатници. От ЦИК обаче заявиха, че няма проблем за произвеждането на балотажа на местните избори на 1 ноември. По график, нашата община трябва да получи бюлетините днес.

В пет села в община Свиленград ще има втори тур. На балотажа ще се реши кой ще заеме кметското място в село Генералово, където ще се борят Сийка Димитрова от ГЕРБ и Величка Рускова от БСП. Втори тур ще има и в Капитан Андреево между Милен Милушев от ГЕРБ и Никола Борисов от БСП. В Студена Жельо Станков от местна коалиция „Заедно за Свиленград“ ще се яви срещу Мария Андонова от ГЕРБ.

В Младиново – Марин Стратиев от ГЕРБ срещу Георги Стойнов от РБ, а в Сива река Мария Ангелова от местна коалиция „Заедно за Свиленград“ излиза на балотеж с Лозко Димов от БСП.

Припомняме, повечето от селата в община Свиленград, с население над 100 души, избраха кметовете си още на първи тур. В Чернодъб вотът на избирателите спечели Вангел Христов от ГЕРБ. ГЕРБ има избрани кметове и в селата: Левка – Таня Желева, Момково – Трифон Трифонов, Райкова могила – Станка Александрова, Пъстрогор – Василка Димова. Димова беше единствен кандидат за кмет на селото. Подобна беше ситуацията и с Костадин Господинов в Мустрак, който също беше единствен кандидат-кмет и отчете 100% подкрепа на избирателите.

БСП спечели кметското място в туристическото село Мезек, където беше избран предишния кмет, но тогава от ГЕРБ – Димитър Петков. БСП в Димитровче спечели вота с кандидатурата на Атанас Стефанов. В Сладун Иван Александров, издигнат от МК „Заедно за Свиленград“ беше избран на първи тур.

Previous articleМайка изостави бебето си. Настаниха го при приемно семейство
Next articleДа помогнем на Тодор Яйцаров!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...