При 80% обработени протоколи: ГЕРБ печели с над 57% в Свиленград

0

Убедителна победа на ГЕРБ на местните избори в Свиленград. След като снощи стана ясно, че кандидатът им за кмет арх. Анастас Карчев става градоначалник още на първи тур с над 62 на сто подкрепа, почти сигурно е, че в общинския съвет партията ще има тотално мнозинство. Очакванията са в местния парламент да влязат почти цялата листа на ГЕРБ и четирима на БСП.

За партията са гласували 57,39% при близо 80% обработени протоколи от ОИК. Втори са „БСП за България” с 14,60% , чийто кандидат за кмет бе Стамо Димитров, а трети Местна коалиция „Воля” /Земеделски съюз „Александър Стамболийски/ с 4,44%, чийто кандидат за кмет беше Николина Пехливанова.

4,36% са подкрепили Ред, законност и справедливост, чийто кандидат за кмет бе д-р Христо Минков. 4,21% имат ВМРО с кандидат за кмет Живко Проданов. 3,45% имат ДПС, чийто кандидат за кмет бе Милко Калайджиев.

Съюзът на свободните демократи са подкрепили 3,23 на сто от избирателите, следвани от Свиленград може, за които са гласували 2,20%.Техният кандидат за кмет бе Любомир Апостолов.

При кандидатите за кмет на първи тур печели Анастас Карчев. При 80% обработени протоколи са го подкрепили 63,57%. Кандидатът на БСП – Стамо Димитров има подкрепата на 12,46 на сто от гласувалите. 7,42% са подкрепили д-р Христо Минков.Следват го Нина Пехливанова /Воля, Земеделски съюз Александър Стамболийски/ с 5,10%, Милко Калайджиев /ДПС/ с 3,96% и Живко Проданов /ВМРО/ с 3,59%. Любомир Апостолов има 2,01%.

Избирателната активност в община Свиленград е над 60%.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...