При 80% обработени протоколи: ГЕРБ печели с над 57% в Свиленград

0

Убедителна победа на ГЕРБ на местните избори в Свиленград. След като снощи стана ясно, че кандидатът им за кмет арх. Анастас Карчев става градоначалник още на първи тур с над 62 на сто подкрепа, почти сигурно е, че в общинския съвет партията ще има тотално мнозинство. Очакванията са в местния парламент да влязат почти цялата листа на ГЕРБ и четирима на БСП.

За партията са гласували 57,39% при близо 80% обработени протоколи от ОИК. Втори са „БСП за България” с 14,60% , чийто кандидат за кмет бе Стамо Димитров, а трети Местна коалиция „Воля” /Земеделски съюз „Александър Стамболийски/ с 4,44%, чийто кандидат за кмет беше Николина Пехливанова.

4,36% са подкрепили Ред, законност и справедливост, чийто кандидат за кмет бе д-р Христо Минков. 4,21% имат ВМРО с кандидат за кмет Живко Проданов. 3,45% имат ДПС, чийто кандидат за кмет бе Милко Калайджиев.

Съюзът на свободните демократи са подкрепили 3,23 на сто от избирателите, следвани от Свиленград може, за които са гласували 2,20%.Техният кандидат за кмет бе Любомир Апостолов.

При кандидатите за кмет на първи тур печели Анастас Карчев. При 80% обработени протоколи са го подкрепили 63,57%. Кандидатът на БСП – Стамо Димитров има подкрепата на 12,46 на сто от гласувалите. 7,42% са подкрепили д-р Христо Минков.Следват го Нина Пехливанова /Воля, Земеделски съюз Александър Стамболийски/ с 5,10%, Милко Калайджиев /ДПС/ с 3,96% и Живко Проданов /ВМРО/ с 3,59%. Любомир Апостолов има 2,01%.

Избирателната активност в община Свиленград е над 60%.

Previous articleАрхитект Анастас Карчев е новият кмет на Свиленград
Next articleСамо ГЕРБ и БСП с общински съветници в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...