51.4% гласували до 17.00 часа за местния вот

0

51.4% достигна избирателната активност за местните избори в Свиленград до 17.00 часа, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Това означава, че през урните са минали от сутринта 10 хил. 163 души. За референдума са гласували 38,9% или 7 хил. 797 от имащите право на глас.

Продължава пред някои от секциите да има опашки. В ромската секция в червеното училище от сутринта има поне по 20 чакащи. Към 16.30 часа, от общо 943-ма гласоподаватели в секцията, 480 бяха пуснали бюлетина за кмет и общински съветници, което надхвърли 50%. За разлика от местния вот, ромите тотално бяха отсвирили референдума. И в съседната 9-та секция в червеното училище, също имаше десетки чакащи пред урните, на там доста бюлетини бяха пуснати и за референдума.

таванИнцидент затвори за кратко 17-та секция, при велето. Парче мазилка падна около 12.00 часа върху един от представителите в СИК-а. Жената, както и останалите членове в комисията и няколкото застъпници, се разминаха само с уплаха. Влагата по тавана в пенсионерския клуб обаче застрашително е нараснала и създава опасност от падането на нови отломки.

В ОИК не са постъпили сигнали за фрапиращи нарушения в изборния процес, съобщи председателят на ОИК Веса Ходжева. Няма сигнали за купуване на гласове и водене на агитация. Постъпилите сигнали имат по-скоро организационен характер и касаят работата на СИК-овете, но не и политическите партии и инициативни комитети, допълни тя.

Очаква се изборният ден да приключи в 19.00 часа, но законът предвижда възможност за неговото  удължаване до 20.00 часа, съгласно решение на ЦИК.

Previous article32% избирателна активност към 13.00 часа
Next articleГеорги Манолов печели изборите в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...