Георги Манолов печели изборите в Свиленград

0

Георги Манолов печели в Свиленград четвърти мандат с 54% от вота на избирателите, сочат неофициалните данни от предизборните щабове. 38% е получил кандидатът на ГЕРБ Иван Андреев, а кандидатът на НФСБ Петър Илиев – 8%, показват цифрите от паралелното преброяване.

Чувствам се удовлетворен, че през този един месец успяхме да запазим спокойствие и да водим една толерантна кампания, каза Георги Манолов. Хората на Свиленград разбраха, че  това, което сме правили през тези 11 години ще продължим да го правим, имат вяра в нас, в нашия професионализъм и това беше причината да гласуват за нашия екип. За това благодаря на тези, които гласуваха днес. Които успяха да запазят достойнството и вярата, че доброто винаги побеждава, които въпреки че тази сутрин върнаха часовника с един час, не върнаха времето с 12 години назад, заяви Манолов.

Днешният изборен ден беше тежък, доколкото стана ясно на всички, че опонентите си служиха с нечестни средства, допълни Георги Манолов. Това се случи през цялата кампания и особено през последните дни. Бяха използвани всякакви средства, включително и парични. Аз се радвам, че хората на Свиленград запазиха спокойствие и успяха да покажа истинското лица на града, а не това, което може да бъде купено, уплашено или подчинено.

Манолов заяви, че това е последният мандат, в който ще бъде кмет на Свиленград,за да довърши с екипа си започнатите проекти и да подготви следващите, за да продължи темпа на развитие на община Свиленград.

Приблизително 11 хил. 800 души са пуснали гласа си на тези местни избори, също по предварителни данни от предизборните щабове. Това прави около 60% от избирателите, което се очаква да вдигне общинската квота за влизане в местния парламент на 560 гласа за мандат. Окончателните данни за резултата от гласуването се очакват утре.

Все пак от БСП очакват на тези избори по-добро представяне, отколкото на миналите и по-малка разлика от другата основна политическа сила – ГЕРБ. Те не коментираха повече изборните резултати, тъй като не са окончателни, но обърнаха внимание на сигнали, постъпили в предизборния им щаб, за купуване на гласове в полза на конкретна политическа сила. Те от своя страна са подали сигнал за проблем с хартията на бюлетините за кмет на община и кмет на кметство, които са създали предпоставка за нарушаване тайната на вота. Сигналът ще бъде препратен към ЦИК.

От щаба на ГЕРБ заявиха също, че ще изчакат официалните резултати, за да коментират.

От преброените до момента секции, по данни на предизборните щабове, стана ясно, че независимият кандидат за общински съветник – Живко Желев ще влезе в местния парламент, съобщиха от щаба му. Без вота от няколко големи села, той имаше събрани около 760 гласа.

Още коментари и резултати очаквайте по-късно.

Previous article51.4% гласували до 17.00 часа за местния вот
Next articleГЕРБ с осем съветници, БСП вкарва пет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...