19 хил. 747 в Свиленград избират кмет и общински съветници

0

15% избирателна активност до 10.00 часа при вота за кмет и общински съветници отчете Общинската избирателна комисия.  12% от имащите право на глас пък пуснаха бюлетина с предпочитания от тях отговор на въпроса от националния референдум. Общо от 19 хил. 747 имащи право на глас свиленградчани 3 хил. 063-ма гласуваха до този час на местните избори, а 2 хил. 420 са пуснали своя вот за референдума като право на глас имат 20 хил. 045.

Георги МаноловОще в 8.30 часа в избирателната секция на ОУ „Иван Вазов“ своя вот пусна независимият кадидат за кмет Георги Манолов. Той пристигна със съпругата си Елена Манолова и чинно изчака реда се, за да пусне своя глас.

„Гласувам, за да продължи промяната за Свиленград, която започнахме преди 11 години, заяви кандидатът за четвърти мандат. Защото знам как да работя и обичам града. Гласувам за това доброто да победи, защото се нагледахме на злоба и омраза. В нашата предизборна кампания показахме на хората желанието ни да продължим да работи с добро“.

Иван АндреевОколо 10.00 часа в секция номер 1 в ПГССИ „Христо Ботев“ дойде и кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Андреев, също придружаван от съпругата си – Нели. Малко преди тях на опашката от чакащи да пуснат гласа си, се нареди синът му Андрей.

„Ще гласувам за промяна. За да се освободим от управлението на страха“, заяви Иван Андреев.

Петър ИлиевТретият кандидат-кмет, борещ се днес за вота на свиленградчани гласува в СОУ „Д-р Петър Берон“. Петър Илиев, кандидатът на НФСБ заяви, че днес избира „Проспериращ Свиленград“, избира „промяна“ и глътка въздух за малкия и средния бизнес в града. Той също бе придружен от съпругата си – Йорданка Илиева.

До този момент няма подадени жалби и сигнали за нарушения в изборния ден, заяви предс. на ОИК Веса Ходжева. Пред всяка секция трябва да има списък с кандидатите за общински съветници, за да бъде улеснено преференциалното гласуване. Такъв трябва да има и в тъмната стаичка.

Сред желаещите да гласуват днес имаше и възрастни хора, както и младежи, които бяха дошли да гласуват за пръв път. Трябва да се гласува, каза 18-годишният Мартин Иванов. Същото смята и 84-годишната Василка Димова, която не е пропускала избори досега.

Още рано сутринта пред някои от секциите имаше опашки. Около 30 минути се чакаше в някои от по-големите секции в града. Според някои заради „двойното“ гласуване – за референдум и за местни избори. Други като виждаха опашките, решаваха да се върнат по-късно. Дали избирателната активност ще бъде висока, ще стане ясно в края на изборния ден, който приключва в 19.00 часа.

Previous articleДен за размисъл е преди утрешния вот
Next article32% избирателна активност към 13.00 часа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...