Трети кандидат за кмет регистриран в Общинската избирателна комисия

2

Националният фронт за спасение на България регистрира свой кандидат за кмет. 38-годишният Петър Илиев развива собствен бизнес в сферата на търговията от 2001 година. С висше образование е. Завършил е политология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Привърженик съм на националната идея. Член съм на Националния фронт за спасение на България от близо година, каза Петър Илиев пред svilengrad24.info. Очаквам подкрепата на свиленградчани, както и на младите и предприемчиви хора в общината. Градът ни се развива. Има обаче какво още да се направи по отношение на инфраструктурата по селата, за стимулиране на дребния бизнес и разкриването на нови работни места.

Досега от Националния фронт не са имали общински съветници в местния парламент. На миналите избори, за европейски парламент, бяха в коалиция с ВМРО. След като от софийската централа на Патриотичния фронт дадоха възможност за регистрация на коалицията или за самостоятелно участие на изборите по места, НФСБ на Валери Симеонов в града реши да издигне своя кандидатура за градоначалник. Председател на НФСБ в Свиленград е Панайот Панайотов. Той е под номер едно в листата за общински съветници.

С Петър Илиев кандидатите за кмет на община Свиленград станаха трима. Издигнатият от инициативен комитет независим кандидат за кмет Георги Манолов, който има вече три мандата като градоначалник, и кандидатът и общински лидер на ГЕРБ – Иван Андреев.

Днес е последният срок за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници. 17 партии, коалиции и инициативни комитети се регистрираха за участие в изборите на 25 октомври. Сред тях и един независим кандидат за общински съветник. Познатият от протестите на тютюнопроизводителите – Живко Желев. Една местна коалиция е регистрирана за участие в местния вот – „Заедно за Свиленград“.

До 18.00 часа днес се приемат документи за регистрация. Утре, в 16.00 часа, в голямата зала на общината, Общинската избирателна комисия ще тегли жребий за поредните номера на кандидатите в бюлетините.

 

2 COMMENTS

  1. Този младеж… освен да ходи на фитнес не мисля, че знае как се управлява цял град?

  2. Това е по-различен избор,а не да избираш между комсомолски секретар и явочник.Тези ли ще ни управляват,уж е демокрация,а избираш между комсомолска номенклатура и доносник от ДС?!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...