Трети кандидат за кмет регистриран в Общинската избирателна комисия

2

Националният фронт за спасение на България регистрира свой кандидат за кмет. 38-годишният Петър Илиев развива собствен бизнес в сферата на търговията от 2001 година. С висше образование е. Завършил е политология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Привърженик съм на националната идея. Член съм на Националния фронт за спасение на България от близо година, каза Петър Илиев пред svilengrad24.info. Очаквам подкрепата на свиленградчани, както и на младите и предприемчиви хора в общината. Градът ни се развива. Има обаче какво още да се направи по отношение на инфраструктурата по селата, за стимулиране на дребния бизнес и разкриването на нови работни места.

Досега от Националния фронт не са имали общински съветници в местния парламент. На миналите избори, за европейски парламент, бяха в коалиция с ВМРО. След като от софийската централа на Патриотичния фронт дадоха възможност за регистрация на коалицията или за самостоятелно участие на изборите по места, НФСБ на Валери Симеонов в града реши да издигне своя кандидатура за градоначалник. Председател на НФСБ в Свиленград е Панайот Панайотов. Той е под номер едно в листата за общински съветници.

С Петър Илиев кандидатите за кмет на община Свиленград станаха трима. Издигнатият от инициативен комитет независим кандидат за кмет Георги Манолов, който има вече три мандата като градоначалник, и кандидатът и общински лидер на ГЕРБ – Иван Андреев.

Днес е последният срок за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници. 17 партии, коалиции и инициативни комитети се регистрираха за участие в изборите на 25 октомври. Сред тях и един независим кандидат за общински съветник. Познатият от протестите на тютюнопроизводителите – Живко Желев. Една местна коалиция е регистрирана за участие в местния вот – „Заедно за Свиленград“.

До 18.00 часа днес се приемат документи за регистрация. Утре, в 16.00 часа, в голямата зала на общината, Общинската избирателна комисия ще тегли жребий за поредните номера на кандидатите в бюлетините.

 

Previous articleОткриха панаира с фолклорна програма. Търговците по-малко от миналата година
Next articleИ Свиленград отбеляза 107 години от обявяването на Независимостта

2 COMMENTS

  1. Този младеж… освен да ходи на фитнес не мисля, че знае как се управлява цял град?

  2. Това е по-различен избор,а не да избираш между комсомолски секретар и явочник.Тези ли ще ни управляват,уж е демокрация,а избираш между комсомолска номенклатура и доносник от ДС?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...