Откриха панаира с фолклорна програма. Търговците по-малко от миналата година

0

С фолклорна програма беше открит панаира в Свиленград. Хасковската певица Петя Кенанска и свиленградската танцова група „Веселяците“ с ръководител Петя Стефанова откриха традиционния събор.

Тази година търговците на есенния панаир са по-малко. Близо 70 фирми и еднолични  търговци предлагат различни стоки, услуги и забавления. Миналата година те надхвърлиха 100.

Четири са заведенията в които се предлагат курбан и различни традиционни печени деликатеси. Цената на ритуалната чорба е като миналата година – 3,50 лв. Хранителни стоки предлагат 21 търговци, а промишлени – 32-ма. За забавление на децата в Младежки парк са разположени 9 атракциона.

Автомобили по новите алеи на парка през тази година не се допускат. Мястото беше обновено по проект миналата година. Беше поставена и ограда. За търговците и колите има обособени два входа. От страната на детската градина е отворен достъп за леките автомобили, които снабдяват с продукти заведенията и сергиите за бързо хранене и понички. За фургоните има трасиран път преди газ станцията. Централната градинка, на която беше поставено капково напояване е с предпазни ленти и на нея няма разположени сергии.

Панаирът ще продължи до 27 септември. Търговците и клиентите се надяват на хубаво време до края на седмицата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...