Откриха панаира с фолклорна програма. Търговците по-малко от миналата година

0

С фолклорна програма беше открит панаира в Свиленград. Хасковската певица Петя Кенанска и свиленградската танцова група „Веселяците“ с ръководител Петя Стефанова откриха традиционния събор.

Тази година търговците на есенния панаир са по-малко. Близо 70 фирми и еднолични  търговци предлагат различни стоки, услуги и забавления. Миналата година те надхвърлиха 100.

Четири са заведенията в които се предлагат курбан и различни традиционни печени деликатеси. Цената на ритуалната чорба е като миналата година – 3,50 лв. Хранителни стоки предлагат 21 търговци, а промишлени – 32-ма. За забавление на децата в Младежки парк са разположени 9 атракциона.

Автомобили по новите алеи на парка през тази година не се допускат. Мястото беше обновено по проект миналата година. Беше поставена и ограда. За търговците и колите има обособени два входа. От страната на детската градина е отворен достъп за леките автомобили, които снабдяват с продукти заведенията и сергиите за бързо хранене и понички. За фургоните има трасиран път преди газ станцията. Централната градинка, на която беше поставено капково напояване е с предпазни ленти и на нея няма разположени сергии.

Панаирът ще продължи до 27 септември. Търговците и клиентите се надяват на хубаво време до края на седмицата.

Previous articleМалек Хусеин: Проблемът с бежанците не може да се реши със затварянето на граници
Next articleТрети кандидат за кмет регистриран в Общинската избирателна комисия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...