„Пени Маркет“ затваря врати

0

Почти всички магазини „Пени Маркет“ в България затварят врати, съобщиха от компанията. Изключение се прави само за 6 хипермаркета в страната, които ще преминат към Билла. До края на октомври 2015 г. ще бъдат затворени всички магазини на PENNY в страната. Очаква се компанията REWE Group, чиято собственост са Билла и Пени, да освободи близо 700 свои служители.

В международен план REWE Group ще продължи да развива веригата в останалите 5 страни, в които тя оперира – Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария. В България REWE възнамерява да се концентрира върху сегмента на супермаркетите, в който е представена с търговската верига BILLA. В момента обектите от нея в страната са 92. Към веригата Пени маркет принадлежат 49 магазина. Първият беше открит в България през 2009 г., припомнят от компанията.

В Свиленград има Билла и Пени. Билла отвори врати през 2008 година, а Пени година-две по-късно. Съобщението за затварянето на тукашния хипермаркет е получено официално днес. До края на октомври се очаква 13 служители на хранителната верига да бъдат освободени.

На страницата на Пени Маркет в интернет се съобщава, че всички задължения към доставчици, бизнес-партньори и служители ще бъдат изпълнени. Доколкото е възможно, на служителите на PENNY ще бъде предложено работно място в BILLA. Останалите ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми. Схемата на компенсациите е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group.

В Свиленград Пени Маркет се радваше на сериозен интерес от страна на клиентите, заради по-ниските цени на по-голяма част от стоките. Близо 80% от свиленградчани пазаруваха във веригата. В някои от случаите, предпочитайки я пред по-високите цени в Билла. Клиенти имаше и от съседните Гърция и Турция.

Заради добрата локация и разработеният търговски обект, служителите се надяват, друга верига да поиска помещението в района на Сухата река. От другата страна на сградата се намира Техномаркет.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...