„Пени Маркет“ затваря врати

0

Почти всички магазини „Пени Маркет“ в България затварят врати, съобщиха от компанията. Изключение се прави само за 6 хипермаркета в страната, които ще преминат към Билла. До края на октомври 2015 г. ще бъдат затворени всички магазини на PENNY в страната. Очаква се компанията REWE Group, чиято собственост са Билла и Пени, да освободи близо 700 свои служители.

В международен план REWE Group ще продължи да развива веригата в останалите 5 страни, в които тя оперира – Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария. В България REWE възнамерява да се концентрира върху сегмента на супермаркетите, в който е представена с търговската верига BILLA. В момента обектите от нея в страната са 92. Към веригата Пени маркет принадлежат 49 магазина. Първият беше открит в България през 2009 г., припомнят от компанията.

В Свиленград има Билла и Пени. Билла отвори врати през 2008 година, а Пени година-две по-късно. Съобщението за затварянето на тукашния хипермаркет е получено официално днес. До края на октомври се очаква 13 служители на хранителната верига да бъдат освободени.

На страницата на Пени Маркет в интернет се съобщава, че всички задължения към доставчици, бизнес-партньори и служители ще бъдат изпълнени. Доколкото е възможно, на служителите на PENNY ще бъде предложено работно място в BILLA. Останалите ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми. Схемата на компенсациите е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group.

В Свиленград Пени Маркет се радваше на сериозен интерес от страна на клиентите, заради по-ниските цени на по-голяма част от стоките. Близо 80% от свиленградчани пазаруваха във веригата. В някои от случаите, предпочитайки я пред по-високите цени в Билла. Клиенти имаше и от съседните Гърция и Турция.

Заради добрата локация и разработеният търговски обект, служителите се надяват, друга верига да поиска помещението в района на Сухата река. От другата страна на сградата се намира Техномаркет.

Previous articleИзпращат още военни на границата
Next articleНевена Дишлиева ще представи сборника си „Куфарът на брат ми“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...