Честит първи учебен ден!

0

Първият учебен звънец би за 211 първокласници в община Свиленград. Броят им е приблизително колкото и миналата година, когато прага на училището за пръв път пристъпиха 217 деца. Празникът за повечето училища в общината започна точно в 9 часа с издигане на националното знаме и химна на България. Откриването на новата учебна година по традиция бе отбелязано с празнични програми, приветствия и много цветя.

децаНай-много първолачета са записани в ОУ „Иван Вазов“ – 92, разпределени в четири паралелки. Директорът на школото Ася Райкова, приветства първолаците с добре дошли и им пожела да бъдат по-пораснали, помъдрели и усърдни през новата учебна година. Гости на тържеството в ОУ „Иван Вазов“ бяха общински съветници и представители на общинската администрация.

децаПо традиция, след като би първият учебен звънец, деца и родители минаха под празнично украсена арка, във формата на венец и се насочиха към класните стаи. На всеки чин ги очакваха опаковани като подаръци и завързани с панделка букварчетата и тетрадките.

В СОУ «Д-р Петър Берон» учебната година започна за 68 първокласници в три паралелки. Директорът на училището Мариян Боянов поздрави всички 772-ма ученици,  записани в училището със старта на новата година. Сред официалните гости бяха бивши директори, преподаватели, заместник-кметът на общината Мария Костадинова и др. За пръв път тази година, дългогодишната преподавателка по химия, Елена Атанасова, не пристъпи прага на класната стая. Учителката с 40 години стаж по професията, обучавала в трудната дисциплина няколко поколения, се пенсионира, но присъства на откриването на учебната година, за да се види с учениците си.

В ОУ «Любен Каравелов» първокласниците са 12.

До всички училища бяха изпратени поздравителни адреси от кмета на общината. Всеки първокласник получи за поредна година книжка със стихчета с пожелание за успех по стъпките на учението от градоначалника. Георги Манолов посрещна началото на учебната година в училището на Гарата.

През тази учебна година, общо учениците в община Свиленград са 2087.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...