Честит първи учебен ден!

0

Първият учебен звънец би за 211 първокласници в община Свиленград. Броят им е приблизително колкото и миналата година, когато прага на училището за пръв път пристъпиха 217 деца. Празникът за повечето училища в общината започна точно в 9 часа с издигане на националното знаме и химна на България. Откриването на новата учебна година по традиция бе отбелязано с празнични програми, приветствия и много цветя.

децаНай-много първолачета са записани в ОУ „Иван Вазов“ – 92, разпределени в четири паралелки. Директорът на школото Ася Райкова, приветства първолаците с добре дошли и им пожела да бъдат по-пораснали, помъдрели и усърдни през новата учебна година. Гости на тържеството в ОУ „Иван Вазов“ бяха общински съветници и представители на общинската администрация.

децаПо традиция, след като би първият учебен звънец, деца и родители минаха под празнично украсена арка, във формата на венец и се насочиха към класните стаи. На всеки чин ги очакваха опаковани като подаръци и завързани с панделка букварчетата и тетрадките.

В СОУ «Д-р Петър Берон» учебната година започна за 68 първокласници в три паралелки. Директорът на училището Мариян Боянов поздрави всички 772-ма ученици,  записани в училището със старта на новата година. Сред официалните гости бяха бивши директори, преподаватели, заместник-кметът на общината Мария Костадинова и др. За пръв път тази година, дългогодишната преподавателка по химия, Елена Атанасова, не пристъпи прага на класната стая. Учителката с 40 години стаж по професията, обучавала в трудната дисциплина няколко поколения, се пенсионира, но присъства на откриването на учебната година, за да се види с учениците си.

В ОУ «Любен Каравелов» първокласниците са 12.

До всички училища бяха изпратени поздравителни адреси от кмета на общината. Всеки първокласник получи за поредна година книжка със стихчета с пожелание за успех по стъпките на учението от градоначалника. Георги Манолов посрещна началото на учебната година в училището на Гарата.

През тази учебна година, общо учениците в община Свиленград са 2087.

Previous articleУтре откриваме учебната година
Next articleПърва самостоятелна изложба на младата художничка Катина Недева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...