Обявиха конкурс за директор на Транзитния център в Пъстрогор

0

Конкурс за директор на Транзитен център Пъстрогор е обявен на страницата на Агенцията за бежанци. Кандидатите могат да подават документите си до 14 септември, пише в обявлението.

Изискване е кандидатите да имат магистърска степен, професионален опит от 5 години или II младши ранг. Предимство са опитът в областта на хуманитарните науки, националната сигурност или военното дело, владеенето на чужд език и компютърната грамотност. Допълнително изискване към кандидатите е да имат разрешение за достъп до документи с ниво на класификация за сигурност на информацията “поверително” или декларация за съгласие да бъде извършено проучване.

Размерът на основната заплата, определена за длъжността е от 1100 лв. до 1400 лв. Кандидатите трябва да защитят концепция на тема: “Организация и управление на транзитен център и ролята му в прилагане на българските и  европейските стандарти и практики по отношение приемане на чужденци, търсещи закрила в Република България”. Следващото ниво на пресявката е интервю.

Документите се подават лично или чрез пълномощник в звеното по човешки ресурси – гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” №  114Б, от 9:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 до 16:00 ч.  в срок до 11.09.2015 г., включително.

Бежанският център в момента се управлява от временен началник. Спасимир Петров пое поста през пролетта на тази година, след като предишният шеф Георги Марков подаде оставка, година след назначаването му. В центъра в Пъстрогор, и в този в Харманли, започна проверка, а завърналият се на поста председателя на ДАБ /Държавната агенция за бежанците/ Никола Казаков направи заявка за кадрови промени. След напускането на Марков, поста временно зае Спасимир Петров, до провеждането на конкурс.

Транзитният център е от отворен тип и с капацитет от 320 души.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...