Общинската избирателна комисия в Свиленград заработи. От понеделник приема регистрации

0

От понеделник Общинската избирателна комисия започва регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват на местните избори на 25 октомври. Решението беше взето на първото заседание на ОИК тази събота. Крайният срок е 14 септември, до 18.00 часа. До 22 септември ще се регистрират листите за общински съветници.

11 членната комисия заседава в малката зала на общината. Съставът й беше определен с решение на ЦИК. Председател на ОИК е Веса Ходжева от квотата на ГЕРБ, заместник-председател е Петя Милчева от квотата на ДПС, а секретар – юрисконсултът Янка Грудева, предложена от БСП. Останалите членове на Общинската избирателна комисия в Свиленград са: Илия Бабаджанов и Росица Иванова – ГЕРБ, Атанас Атанасов – БСП, Даниела Иванова – Атака, Марияна Димитрова – Реформаторски блок, Веселина Дадалова – Патриотичен фронт, Митко Пенев – АБВ и Стиляна Христова – България без цензура.

На 23 септември ще се тегли жребият за номерата на бюлетините, с които кандидатите ще се борят за местния вот. Предизборната кампания почва на 25 септември.

Борбата в Свиленград, освен за кмет, е за 21 места в местния парламент, както и кметове на кметства в 14 населени места от общината, с над 100 жители. Това са Генералово, Димитровче, Капитан Андреево, Левка /в чийто състав влиза Лисово/, Мезек, Младиново, Момково, Мустрак /и Равна гора/, Пъстрогор, Райкова могила, Сива река, Сладун, Студена /влиза и Дервишка могила/ и Чернодъб.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...