Общинската избирателна комисия в Свиленград заработи. От понеделник приема регистрации

0

От понеделник Общинската избирателна комисия започва регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват на местните избори на 25 октомври. Решението беше взето на първото заседание на ОИК тази събота. Крайният срок е 14 септември, до 18.00 часа. До 22 септември ще се регистрират листите за общински съветници.

11 членната комисия заседава в малката зала на общината. Съставът й беше определен с решение на ЦИК. Председател на ОИК е Веса Ходжева от квотата на ГЕРБ, заместник-председател е Петя Милчева от квотата на ДПС, а секретар – юрисконсултът Янка Грудева, предложена от БСП. Останалите членове на Общинската избирателна комисия в Свиленград са: Илия Бабаджанов и Росица Иванова – ГЕРБ, Атанас Атанасов – БСП, Даниела Иванова – Атака, Марияна Димитрова – Реформаторски блок, Веселина Дадалова – Патриотичен фронт, Митко Пенев – АБВ и Стиляна Христова – България без цензура.

На 23 септември ще се тегли жребият за номерата на бюлетините, с които кандидатите ще се борят за местния вот. Предизборната кампания почва на 25 септември.

Борбата в Свиленград, освен за кмет, е за 21 места в местния парламент, както и кметове на кметства в 14 населени места от общината, с над 100 жители. Това са Генералово, Димитровче, Капитан Андреево, Левка /в чийто състав влиза Лисово/, Мезек, Младиново, Момково, Мустрак /и Равна гора/, Пъстрогор, Райкова могила, Сива река, Сладун, Студена /влиза и Дервишка могила/ и Чернодъб.

Previous article130 години от Съединението отбелязаха и в Свиленград
Next articleОбявиха конкурс за директор на Транзитния център в Пъстрогор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...