Нов главен архитект има общината

1

Арх. Саранди Сарандиев стана младши експерт в „Архитектура и строителство“

Община Свиленград вече разполага с двама архитекти, съобщиха от администрацията на страницата си в интернет. От 1 септември арх. Анастас Карчев стана главен архитект на общината, а арх. Саранди Сарандиев, който се дипломира през 2014 г., е назначен за младши експерт „Архитектура и строителство”. Досегашният главен архитект Иван Бакалов, който пътуваше от Хасково, ще остане като консултант и председател на Общинския експертен съвет.

Така за първи път общината има главен архитект свиленградчанин. В съобщението се уточнява, че това е една отколешна мечта на общинското ръководство още от времето на Иван Мангъфов. Малките общини трудно привличат подобни специалисти и обикновено те са приходящи от големите градове.

Арх. Карчев, който от 4 години практикува професията си в Общинската администрация, смята, че работата в нея е школа, която за разлика от университета учи на нормативи, на опит и комуникация с хора, развива много ценни практически умения, а Свиленград има нужда от специалисти в сферата на строителството заради динамичното си развитие през последните години.

Арх. Саранди Сарандиев е от Свиленград, на 25 години, завършил е Варненския свободен университет, специалност „Архитектура”. Избрал е да остане в Свиленград, защото тук има работа за младите специалисти, а от многобройните си пътувания се е убедил, че градът става все по-красив и подреден и му предстои още по-мащабно развитие.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...