Инициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов за кмет

0

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов като независим кандидат за кмет. Това стана около месец, след като градоначалникът обяви намерението си да участва в изборите за четвърти мандат.

В Инициативния комитет, както и в предишните години, влизат заместник-кметът Мария Костадинова в качеството й на председател на сдружение „Заедно за Свиленград“, управителят на болницата и поликлиниката в града д-р Димитър Ермов, строителният предприемач Никола Динков, треньорът по спортна гимнастика Огнянка Петрова, както и архийерейският наместник отец Константин. За разлика от други години обаче в инициативния комитет не влиза Иван Андреев. Андреев също ще участва на местните избори като кандидат за кмет на партия ГЕРБ.

Мотивите за издигане на другия кандидат за кмет не са тема на нашия инициативен комитет, отговориха Динков и д-р Ермов. Всеки човек прави своя избор, допълни управителят на МБАЛ. ГЕРБ, както всяка една партия има право да си издигне кандидат за кмет, заяви и инж. Никола Динков. Той допълни, в подкрепа на независимата кандидатура, че Георги Манолов има визия за развитието на града, познава много добре проблемите и има идеи как те могат да бъдат решени.

Манолов отложи за след изборите коментара си за срещата с Бойко Борисов преди седмица. И Андреев, и Манолов се срещнаха в един и същи ден с премиера и лидер на ГЕРБ, а слуховете твърдяха, че именно сегашният градоначалник ще получи подкрепата на управляващите.

Отидох по покана на премиера, конкретизира само Манолов. От тази среща аз излязох с едно удовлетворение и гордост, защото министър-председателят даде висока оценка за работата на община Свиленград.

Времето на 90-те отдавна изтече, каза д-р Ермов в потвърждение на заявката, че ще водят позитивна предизборна кампания.

Силно се надяваме да има надпревара на идеи за развитието на община Свиленград, защото работата на екипа на Манолов е насочена към изграждането на визия, каза Мария Костадинова.  С много труд сме разписали стратегии, готов е интегрирания план за развитие на града, подготвени са проекти. Надяваме се предизборната кампания да бъде съревнование на идеи и на работа.

Хората на Свиленград само един ден в годината са избиратели, през останалото време са данъкоплатци, категоричен беше Георги Манолов. И след изборите ние ще останем да живеем в един град. И след 25 октомври ще ходим всички на едни и същи места – в едни и същи детски градини, училища…

Мария Костадинова подчерта, че Георги Манолов има визия за развитие на общината, като е доказал възможностите си да я реализира. Стил и отношение към хората са другите му характерни качества. Той е екипен играч и създаде екип в администрацията, който е отличник за страната в работата по европейски програми, посочи още Костадинова.

Само през последния мандат общината е спечелила 35 проекта на стойност над 104 млн. лв. Около реализирането на тези проекти са разкрити 11 работни места. Други 180 са работните места в Общинското предприятие, още 11 са по програмата „Старт в кариерата“. От всички проекти, които са с разнопосочни цели, няма нанесени финансови корекции, което говори за отлично свършена работа. Общината не е допуснала просрочени задължения към фирми, доставчици и изпълнители. Проектите водят до подобряване живота на хората и до промяна в мисленето им, допълни още Костадинова.

Посочена беше и статистика. Действащите фирми в общината са 1257 срещу 998 през 2008 година. Около 45% от юридическите лица се занимават с търговия и услуги, 25% са заетите в тази сфера. В хотелиерството и ресторантьорството  има регистрирани 77 фирми. Създадени са общо 7 500 дка лозови масиви на територията на община Свиленград. А конкретните цифри показват, че спечелените проекти създават условия за работа на тези фирми, като 90% от тях са малки. Беше изтъкнато още направеното в областта на спорта и културата.

Искам да призова гражданите на общината за предстоящите избори да запазят спокойствие, да проявят много разум, така както са го правили досега, завърши Костадинова. Да дадат шанс на професионализма, за да можем да покажем на нашите деца, че точно знаещите и можещите успяват.

Разбира се, появи се и въпроса, докога Манолов ще продължава да бъде кмет. Израстват новите лидери на Свиленград, увери Мария Костадинова. И приемственост ще има. А д-р Ермов направи шеговит аналог.

„Мога да отговоря на този въпрос – докога Манолов ще е кмет. И на мен ми задават въпроса – до кога ще работя в болницата. Все едно да питате Лили Иванова докога ще пее“.

Previous article63-ма кандидат-митничари се явиха на изпит
Next articleНов главен архитект има общината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...