63-ма кандидат-митничари се явиха на изпит

0

63-ма кандидат-митничари се явиха на изпита в сградата на УНСС в Хасково, съобщиха от Митницата. Средно около 10 души се борят за всяко едно от шестте обявени свободни работни места на българо-турската граница при Свиленград. Общо подалите документи бяха 82-ма, но 74 от тях бяха допуснати до тестовото препитване. 11 от кандидатите не се явиха на днешния изпит, уточниха от пресцентъра на Митница Свиленград.

Резултатите от тестовото препитване ще покажат колко от кандидатите продължават до следващия и последен етап в конкурса – интервю. Председател на изпитната комисия е Юлиян Мирков, наскоро назначеният началник на Митница Свиленград.

Вакантните длъжности са в отделите „Борба с наркотрафика“, „Митническо оформяне“, „Акцизи“, „Приходи, пътни такси и разрешителни“ – по една бройка, както и две щатни длъжности на плаца на Капитан Андреево. Изискванията към мераклиите за местата са висше образование в областите на социалните, стопанските и правните науки, математика и информатика или техническите специалности. Минималната образователно-квалификационна степен на кандидатите трябва да е бакалавърска. Предимство са компютърната грамотност и владеенето на чужд език. Основната месечна заплата е 600 лв.

За по-малко от година това е третият конкурс за митничари. В края на 2014-а за 20 щата кандидатстваха 241 мераклии. Те вече работят на пункт Капитан Андреево, след като преминаха седем месечен курс на обучение.

Още 20 свободни места бяха обявени и през февруари тази година. За тях кандидатстваха 309 кандидати, от които теста издържаха едва 36. От тях комисията одобри 16 за обучение и работа на най-голямото българско сухоземно гранично ГКПП с Турция. Четири от обявените тогава места останаха незаети.

Previous articleИзложба за 70-годишнината на Ивайло Балабанов
Next articleИнициативен комитет издигна кандидатурата на Георги Манолов за кмет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...