Делян Добрев и Иван Андреев наградиха деца за 20 години тенис клуб

1

20 години от създаването си отбеляза Тенис клуб Свиленград навръх Успение Богородично. Големият юбилей беше отбелязан с турнир по тенис за деца и раздаването на курбан. Ритуалната чорба беше приготвена от култовия майстор готвач от Момково – Иван Реджепов.  Гости на турнира „Тенисът – спорт за всички“ бяха депутатът на ГЕРБ от Хасково Делян Добрев и кандидатът за кмет на партията  Иван Андреев, които връчиха наградите на децата.

Победителите при децата до 10-годишна възраст
Победителите при децата до 10-годишна възраст

При момчетата до 10-годишна възраст до финала достигнаха Георги Георгиев от Свиленград и Алекс Добрев от Хасково. Купата взе свиленградчанинът, който е една от ярките тенис надежди на клуба. Преди дни 9-годишният Гого се завърна от двуседмичен лагер в една от най-новите и модерни тенис академии в света – Koza World of Sports в Истанбул. Той заслужи елитната подготовка след като стана втори на оранжев корт в Турнира на шампионите в София. Второто място в турнира зае синът на депутата Делян Добрев – Александър, а трети и четвърти се подредиха Юсеин Муса и Явор Драхаров от Харманли. При момичетата купата взе нежната ни тенис надежда Екатерина Димитрова.

22-ма малчугани се надпреварваха в начинаещата група навръх християнския празник Голяма Богородица. При 4-6-годишните отличието грабна Рая Карамфилова, а при момчетата братът на Гого – Руси Георгиев. Всички участници получиха грамоти и лакомства.

30 деца взеха участие в турнира "Тенисът - спорт за всички"
30 деца взеха участие в турнира „Тенисът – спорт за всички“

Да пожелаем на всички деца да продължат да спортуват, да се трудят и да станат достойни граждани на Свиленград, поздрави Красимира Цингова участниците в турнира. Тя благодари за на децата си, на треньорите и целия екип, който полага усилия тенисът в града да се развива, вече 20 години.

Иван Андреев пожела на малките тенисисти успехи като на Григор Димитров, на световния корт.

Сред гостите бяха председателят на Общинския съвет адв. Георги Еленков, местния депутат Атанаска Михайлова и областният координатор на СДС Георги Шишков.

Previous articleОще три улици в града с канализация
Next articleДелян Добрев: Безплатното саниране в Свиленград се бави

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...