Митничари хванаха таблетки псевдоефедрин в прах за пране

0

Десетки хиляди таблетки, съдържащи псевдоефедрин, задържаха митническите служители на пункт Капитан Андреево. Прекурсорът за производство на синтетични наркотици е открит в товарен автомобил с полска регистрация, съобщиха от митницата.

Камионът е влязъл в страната от Турция и е пътувал транзитно през България към прибалтийска страна. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При извършената физическа и рентгенова проверка митническите служители откриват в шкаф за инструменти четири запечатани пакета прах за пране. Поради съмнения за съдържанието на пакетите, митническият служител ги отваря и открива в тях черни найлонови чанти с над 50 000 насипни бели таблетки с кръгло лого в средата. Общото количество на откритите хапчетата с псевдоефедрин е 21,368 кг.

Задържан е шофьорът на товарния автомобил, полски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.3 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. Работата по случая продължава.

Previous articleОбявиха конкурс за шест нови митничари
Next articleВдигат още 100 метра дига на Марица след премахването на опасна сграда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...