Обявиха конкурс за шест нови митничари

0

Шест нови митничари търси Митница Свиленград с конкурс. Две от новите щатни бройки са за инспектори на митнически пункт Капитан Андреево, по една са за отделите „Борба с наркотрафика”, „Митническо оформяне”, „Акцизи” и „Приходи, пътни такси и разрешителен режим”.

Минималните изисквания за заемане на длъжността са висше образование в сферата на социалните, стопанските и правни науки, както и природни науки, математика и информатика, технически науки. Минималната образователна степен е бакалавър. Професионален опит не се изисква. Кандидатите трябва да имат още компютърна  грамотност и да владеят чужд език. Посоченият размер на основната месечна заплата е 600 лв.

След отсяването по документи, кандидатите ще се явят на тест и интервю. Заявления за участие в конкурса се приемат всеки работен ден в деловодството на Митница Свиленград, до 17 август, включително, посочва се на интернет страницата на Агенция Митници.

Това е третият конкурс за митничари в последните няколко месеца, заради очаквания завишен капацитет на пункта, след ремонта му.  В края на миналата година бяха обявени 20 нови щата, за които кандидатстваха един парламент хора – 241. Вторият конкурс, отново за 20 бройки, беше няколко месеца по-късно – през февруари тази година. Тогава 309 души успяха да стигнат до тестовото препитване, но през него преминаха едва 36 кандидати. На обучение и работа на пункта да отидат едва 16, прецени комисията след устното препитване. 4 от обявените тогава щатове не бяха заети.

Previous articleМестните избори ще са на 25 октомври
Next articleМитничари хванаха таблетки псевдоефедрин в прах за пране

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...