Обявиха конкурс за шест нови митничари

0

Шест нови митничари търси Митница Свиленград с конкурс. Две от новите щатни бройки са за инспектори на митнически пункт Капитан Андреево, по една са за отделите „Борба с наркотрафика”, „Митническо оформяне”, „Акцизи” и „Приходи, пътни такси и разрешителен режим”.

Минималните изисквания за заемане на длъжността са висше образование в сферата на социалните, стопанските и правни науки, както и природни науки, математика и информатика, технически науки. Минималната образователна степен е бакалавър. Професионален опит не се изисква. Кандидатите трябва да имат още компютърна  грамотност и да владеят чужд език. Посоченият размер на основната месечна заплата е 600 лв.

След отсяването по документи, кандидатите ще се явят на тест и интервю. Заявления за участие в конкурса се приемат всеки работен ден в деловодството на Митница Свиленград, до 17 август, включително, посочва се на интернет страницата на Агенция Митници.

Това е третият конкурс за митничари в последните няколко месеца, заради очаквания завишен капацитет на пункта, след ремонта му.  В края на миналата година бяха обявени 20 нови щата, за които кандидатстваха един парламент хора – 241. Вторият конкурс, отново за 20 бройки, беше няколко месеца по-късно – през февруари тази година. Тогава 309 души успяха да стигнат до тестовото препитване, но през него преминаха едва 36 кандидати. На обучение и работа на пункта да отидат едва 16, прецени комисията след устното препитване. 4 от обявените тогава щатове не бяха заети.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...