Местните избори ще са на 25 октомври

0

Изборите за кметове и общински съветници ще се проведат на 25 октомври 2015 година, съобщиха от администрацията на президента, след издаването на указ от страна на Росен Плевнелиев. С друг указ 25 октомври 2015 г. е определен и за провеждането на национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“

Издаването на указа за референдума бе очаквано, въпреки че при гласуването на предложените от Плевнелиев въпроси депутатите одобриха само този за дистанционното електронно гласуване. Другите два въпроса бяха за въвеждането на задължителното гласуване и за мажоритарния избор.

Скоро след решението на Народното събрание държавният глава коментира, че не се чувства бламиран, но все пак определи гласуването на депутатите като „странно“. Той все пак подчерта, че са бламирани над 570 хил. българи, които се подписаха под искането за референдум по трите въпроса.

„Пряката демокрация рано или късно ще се случи и в България. Все пак тази година ще има поне два референдума“, заяви Плевнелиев след гласуването.

Previous articleДете на колело пострада при „велето“
Next articleОбявиха конкурс за шест нови митничари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...