Съдят арестуваните каналджии по бързата процедура

0

Арестуваните при Капитан Андреево българи каналджии ще бъдат съдени по бързата процедура. Второ бързо производство е образувала прокуратурата в Свиленград срещу 23-годишен гражданин на Тунис. То е за превеждане през държавната граница на група от хора, без разрешението на органите на властта.

Припомняме, че в почивните дни граничен патрул забеляза в района на пункта три моторни превозни средства с хасковска регистрация. При проверка на двата микробуса и лекия автомобил са заловени 54 лица от Сирий и Ирак, 25 от които деца. Хванати са още шестима души, българи.

Водач на чужденците бил младежът от Тунис, който ги превел от Турция в България. Шестимата, получили обвинение в каналджийство ги чакали на българска територия. Всички те са от Харманли. Признали са вината си и са пуснати под гаранция. Задържан в ареста остава тунизиецът.

Част от заловените чужденците пък са подали молби за статут. Други са заявили желание да заминат за Западна Европа или да се върнат в Турция. Срещу друга част са повдигнати обвинения за незаконно преминаване на границата.

Бързите производства ще бъдат внесени в съда до седем дни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...