Съдят арестуваните каналджии по бързата процедура

0

Арестуваните при Капитан Андреево българи каналджии ще бъдат съдени по бързата процедура. Второ бързо производство е образувала прокуратурата в Свиленград срещу 23-годишен гражданин на Тунис. То е за превеждане през държавната граница на група от хора, без разрешението на органите на властта.

Припомняме, че в почивните дни граничен патрул забеляза в района на пункта три моторни превозни средства с хасковска регистрация. При проверка на двата микробуса и лекия автомобил са заловени 54 лица от Сирий и Ирак, 25 от които деца. Хванати са още шестима души, българи.

Водач на чужденците бил младежът от Тунис, който ги превел от Турция в България. Шестимата, получили обвинение в каналджийство ги чакали на българска територия. Всички те са от Харманли. Признали са вината си и са пуснати под гаранция. Задържан в ареста остава тунизиецът.

Част от заловените чужденците пък са подали молби за статут. Други са заявили желание да заминат за Западна Европа или да се върнат в Турция. Срещу друга част са повдигнати обвинения за незаконно преминаване на границата.

Бързите производства ще бъдат внесени в съда до седем дни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...