Подозират двама от Свиленград за пожара в Сакар

0

Двама мъже от Свиленград са заподозрени, че са причинили пожара в района на селата Дрипчево, Оряхово и Младиново. Информацията потвърди за БНР Нина Николова, говорител на областната дирекция на полицията в Хасково.

Николова обясни, че двамата мъже са обработвали земята с трактор, а прехвръкнала искра е вероятната причина за подпалването вчера.

Близо 20 часа в близост до Харманли гори пожар, който обхвана 3 500 дка площи, от които 500 дка широколистна гора. В гасенето на огъня се включиха и тежки верижни машини, които правят просеки, за да се стигне до огнището му. Тази сутрин беше изпратено и военно формирование от Хасково, което да подпомогне потушаването на пожара.

Фронтът на пожара се разрасна заради  вятъра.  Той се намира по пряка линия на 4-5 км от свиленградското село Младиново, каза кметският наместник Стоян Вълков. Няма паника сред жителите на селото, допълни той.

Очаква се днес огънят да бъде локализиран. Няма опасност за хора и населени места, съобщиха от областната администрация.

По непотвърдена информация заподозрените за пожара мъже са от свиленградското село Капитан Андреево.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...