Подозират двама от Свиленград за пожара в Сакар

0

Двама мъже от Свиленград са заподозрени, че са причинили пожара в района на селата Дрипчево, Оряхово и Младиново. Информацията потвърди за БНР Нина Николова, говорител на областната дирекция на полицията в Хасково.

Николова обясни, че двамата мъже са обработвали земята с трактор, а прехвръкнала искра е вероятната причина за подпалването вчера.

Близо 20 часа в близост до Харманли гори пожар, който обхвана 3 500 дка площи, от които 500 дка широколистна гора. В гасенето на огъня се включиха и тежки верижни машини, които правят просеки, за да се стигне до огнището му. Тази сутрин беше изпратено и военно формирование от Хасково, което да подпомогне потушаването на пожара.

Фронтът на пожара се разрасна заради  вятъра.  Той се намира по пряка линия на 4-5 км от свиленградското село Младиново, каза кметският наместник Стоян Вълков. Няма паника сред жителите на селото, допълни той.

Очаква се днес огънят да бъде локализиран. Няма опасност за хора и населени места, съобщиха от областната администрация.

По непотвърдена информация заподозрените за пожара мъже са от свиленградското село Капитан Андреево.

Previous articleГеорги Манолов поиска четвърти кметски мандат
Next articleЖивко Желев направи заявка за място в местния парламент. На изборите ще подкрепя Георги Манолов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...