Георги Манолов поиска четвърти кметски мандат

3

Георги Манолов обяви кандидатурата си за кмет на Свиленград и така сложи край на предположенията ще поиска ли четвърти мандат. Въпреки че вече две политически партии заявиха подкрепата си за него – БСП и АБВ, градоначалникът все още не беше потвърдил официално кандидатурата си.

Намерението си да участва на предстоящите местни избори през октомври Манолов обяви на специален брифинг в кабинета си в общинската администрация. Той съобщи, че отново ще се яви като независим кандидат. И посочи част от инициативния комитет, който се включва в издигането на кандидатурата му. Сред тях са заместник-кметът и председател на сдружение „Заедно за Свиленград“ Мария Костадинова, управителят на болницата и поликлиниката в града д-р Димитър Ермов, предприемачът от БСП Никола Динков и архийерейският наместник отец Константин. Те са били в иницативния комитет по издигането му и при предишните избори.

Манолов съобщи, че през последните месец-два е имал доста срещи с различни хора, които са разговаряли с него и са изразили подкрепата си, което му е дало увереност да поиска  доверието на хората за още един мандат. Той припомни, че точно преди десет години, на Илинден, /който беше вчера/, е започнало обновяването на града ни. Тогава е направена първата копка на канализацията в кв. Гебран, изградена с облигационен заем. От тогава насам община Свиленград е сред общините с най-много спечелени европейски средства и реализирани проекти. А сред тях и изграждането на канализацията в кв. Капитан Петко войвода.

Смятам, че моята предизборна кампания е направена в годините назад, заяви Георги Манолов. Той съобщи, че предстои партиите, които искат да го подкрепят на предстоящия вот да заявят своите позиции, без предварително да отхвърля подкрепата на нито една политическа сила.

„Аз не деля партиите на лоши и добри. Техните представители на местно ниво са граждани, данъкоплатци. Само един ден в годината ще бъдат избиратели. Кметът не е политическа фигура, той е мениджър. Хората са достатъчно умни и отговорни да преценят кой как е работил“, категоричен беше Манолов.

Той заяви, че ще води изцяло позитивна кампания, а на въпроса ще му липсва ли досегашната подкрепа на ГЕРБ, които вече издигнаха за свой кандидат Иван Андреев, отговори принципно: Подкрепата на хората я чувствам, независимо от партията.

Манолов сподели още, че е имал моменти, в които се е колебаел дали да се кандидатира за четвърти мандат, но е получил покрепата на семейството си. На въпрос какво мисли за идеята за мандатност в местната власт, Манолов посочи, че според него по-важно от ограничаването на мандатите, е приемствеността, която прави възможно изграждането на улици, градинки, спортни зали и др.

Previous articleПет села готвят протести заради разбити пътища
Next articleПодозират двама от Свиленград за пожара в Сакар

3 COMMENTS

  1. Колко са слепи хората да подкрепят човек , който позволи да бъде продадена градската библиотека на частно лице от турски произход, а и не само това, нека каже с какви пари е закупил имотите на децата си в Англия който имат стойност над 5 млн.лева.

    Вярно е че има подобрение в инфраструктурата на града, но това е залъгалка пред големите схеми които се правят зад кулисите за сметка на изстрадалия български народ!

  2. Крадец страшен крадец. С милионите които открадна може да е кмет докато е жив

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...