Живко Желев направи заявка за място в местния парламент. На изборите ще подкрепя Георги Манолов

0

Познатият от протестите на тютюнопроизводителите Живко Желев обяви, че ще се яви на изборите през октомври. Пенсионираният полицай съобщи пред репортери, че влиза в надпреварата за място в местния парламент и се кандидатира за независим общински съветник. Той обяви още, че ще подкрепи с гласовете за него нов мандат на градоначалника Георги Манолов.

Кандидатурата на Желев е издигната от инициативен комитет с председател адвокат Михаил Милчев, с когото се познават от работата им в полицията още от 1984 г. Над 250 подписа ще трябва да бъдат събрани, за да може независимият кандидат да се регистрира за участие в предстоящия местен вот. На миналите избори Живко Желев отново участва като независим. Тогава обаче не му достигнаха едва 70 гласа, в надпреварата с политическите партии, за да прескочи прага от около 500 гласа.

Желев заяви, че не е член на нито една политическа партия, въпреки че не отрече, че е работил за кампании на ДПС и ГЕРБ. Подкрепата си за Движението за права и свободи той мотивира с битките за цената на тютюна и визира 2013 година, когато изгони изкупвачите на цигарената суровина от имота си. Бунтът му срещу фирмите беше широко отразен и в националните медии, а малко след това депутати от Движението съдействаха за изкупуването на реколтата в региона. За ГЕРБ коментира, че харесва Бойко Борисов, защото работи и се вижда, че е мъжкар, но по места има хора, които не заслужават да петнят името на партията.

Живко Желев заяви, че не се страхува да говори истината, въпреки предупрежденията, които получава. По думите му за по-малко от година, над 2 млн. 900 хил. евро нелегални обороти се въртят по различните назначения в държавните служби по границата, които влизат в джоба на някой в София. Публично никой няма да го каже, заяви той, но 10 хил. евро струва назначение в ДАИ, 12 хил. евро е тарифата за началник в службата, 20 хил. е за работа на митницата.

Семействата събират тези пари, вземат назаем! Той дал 20 хил., после как няма да взема!? Нали трябва да си ги върне? Не искам внуците ми да живят в такава държава. Няма такава държава.

Пенсионираният полицай Живко Желев заяви, че ще работи за повече ред и сигурност в общината, за повече безопасност по улиците в града, за ефективна борба с дрогата, която застрашава вече децата още в четвърти клас, и битовата престъпност. По думите му полицията трябва да работи по-усилено при проверките на придошлите от Лудогорието граждани, чиято дейност се осъществявала вече и на територията на община Свиленград, а не само в Турция и Гърция.

Според Живко Желев трябва да се работи повече за откриването на нови работни места и гарантира, че ще използва за това и личните си контакти.

Желев не пропусна и да се пошегува, след като преди два дни омъжи дъщеря си за сина на Динко Господинов, чийто брат е кмет на Мустрак: Иначе мечтата ми беше да стана кмет на Мустрак, с ръка на сърцето си признавам, ние обаче станахме сватанаци.

Като кандидат за общински съветник заставам твърдо зад кандидатурата на досегашния кмет Георги Манолов, подчерта Желев по време на брифинга. И посочи сегашният градоначалник като главен двигател на спечелването на проектите, с които градът се обновява и развива.

Като казва това визирам ГЕРБ, които казаха, че са дали парите за проектите, каза Желев. Какви пари? Те на ГЕРБ ли са тези пари или на България? От партийната им субсидия ли са или от ЕС?

Желанието ми е да изкарам младите хора от Свиленград да гласуват на тези избори, независимо за кого, каза още Желев. На изборите щял да разчита още на подкрепата на бившите полицаи, както и на земеделски стопани. Едни от най-крупните тютюнджии в село Мустрак е заместник-председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България.

Previous articleПодозират двама от Свиленград за пожара в Сакар
Next articleНачалникът на пожарната в Свиленград се пенсионира

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...