Двама свиленградчани искат ДАИ

0

Двама свиленградчани искат да оглавят ДАИ Хасково. Това стана ясно след като на страницата си в интернет от Автомобилната администрация обявиха допуснатите до участие в конкурса кандидати.

Единият кандидат за началник на областната служба е бившият кмет на Свиленград – д-р Христо Минков. Другият е Николай Милушев, който в момента е временно изпълняващ длъжността. Третият, допуснат по документи е Митко Ламбов Николов от Хасково, който вече е бил на този пост.

Д-р Христо Минков е хирург по професия. През периода 1999-2003 година той беше градоначалник на Свиленград. Дълго време имаше участие в сметосъбирането на града. Бивш служител е на БИАС, а през 2011 става служител в звеното на Агенцията по храните на пункт Капитан Андреево.

Николай Милушев пък пое временно областната Автомобилна администрация преди месец, след избухналия скандал със запис на пътен инспектор, който иска рушвет от турски шофьор. Преди да заеме поста от Виолета Стоянова, 38-годишният Милушев два пъти е оглавявал структурата в Бургас и два пъти е отстраняван от нея.

Кандидатите трябва да се явят на тест на 22 юли в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в София, допълват информацията от държавната агенция. Издържалите теста ще минат и през интервю.

Конкурсът беше обявен в края на юни. Търсят се началници на областни отдели в общо 14 региона на страната. Основната заплата е от 400 до 930 лв., съобразно професионалния опит на кандидата.

Previous articleСлед напускането на Тодев: СДС в Свиленград избра ново ръководство
Next articleПет села готвят протести заради разбити пътища

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...