След напускането на Тодев: СДС в Свиленград избра ново ръководство

0

„Сините“ се срещнаха с кандидата за кмет на ГЕРБ и потвърдиха подкрепата си

Общинската структура на СДС в Свиленград се срещна с кандидата за кмет на ГЕРБ, след като преди две седмици от там обявиха, че ще го подкрепят на предстоящите местни избори. За провелата се общинска конференция и разговорът с Иван Андреев съобщиха от ръководството на „сините“ в града, в писмо до медиите.

На конференцията кандидатът за кмет на ГЕРБ се е представил, а след дискусията за развитието на общината през следващите четири години, заявката за подкрепата му била потвърдена от членовете на СДС. Пожеланието за успех сините са подкрепили с подарък – петлистна детелина.

На общинската конференция са били номинирани и кандидатите за кметове в населените места с над 100 души, както и кандидатите за общински съветници на СДС. Избрано е и ново ръководство. За председател на СДС Свиленград подкрепа е получила Пенка Николова, дългогодишен директор на детска градина. Досегашният председател на партията Христо Николов поема работата с младите хора, вече като заместник-председател. Втори заместник на Пенка Николова е Росица Симеонова, чийто ресор ще бъде коалиционната политика. Всъщност това е и една от декларираните позиции в края на конференцията – единна регистрация на Реформаторския блок. Анджелика Стоянова става говорител на партията в община Свиленград и трети заместник. За секретар в петчленното ръководство е избрана счетоводителката Сийка Ангелова. Тя ще заеме мястото на доскорошния организационен секретар – Добри Тодев. Колоритният адвокат преди седмица обяви официално, че преминава в АБВ на Георги Първанов и дори показа пълномощно, с което е избран за председател на тукашната структура. Той сподели, че остава с добри чувства към СДС и че е споделил за намеренията си с областния лидер на сините Георги Шишков още преди два месеца.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...