След напускането на Тодев: СДС в Свиленград избра ново ръководство

0

„Сините“ се срещнаха с кандидата за кмет на ГЕРБ и потвърдиха подкрепата си

Общинската структура на СДС в Свиленград се срещна с кандидата за кмет на ГЕРБ, след като преди две седмици от там обявиха, че ще го подкрепят на предстоящите местни избори. За провелата се общинска конференция и разговорът с Иван Андреев съобщиха от ръководството на „сините“ в града, в писмо до медиите.

На конференцията кандидатът за кмет на ГЕРБ се е представил, а след дискусията за развитието на общината през следващите четири години, заявката за подкрепата му била потвърдена от членовете на СДС. Пожеланието за успех сините са подкрепили с подарък – петлистна детелина.

На общинската конференция са били номинирани и кандидатите за кметове в населените места с над 100 души, както и кандидатите за общински съветници на СДС. Избрано е и ново ръководство. За председател на СДС Свиленград подкрепа е получила Пенка Николова, дългогодишен директор на детска градина. Досегашният председател на партията Христо Николов поема работата с младите хора, вече като заместник-председател. Втори заместник на Пенка Николова е Росица Симеонова, чийто ресор ще бъде коалиционната политика. Всъщност това е и една от декларираните позиции в края на конференцията – единна регистрация на Реформаторския блок. Анджелика Стоянова става говорител на партията в община Свиленград и трети заместник. За секретар в петчленното ръководство е избрана счетоводителката Сийка Ангелова. Тя ще заеме мястото на доскорошния организационен секретар – Добри Тодев. Колоритният адвокат преди седмица обяви официално, че преминава в АБВ на Георги Първанов и дори показа пълномощно, с което е избран за председател на тукашната структура. Той сподели, че остава с добри чувства към СДС и че е споделил за намеренията си с областния лидер на сините Георги Шишков още преди два месеца.

Previous articleПочна подписка за поставянето на още „легнали“ полицаи на „Александър Стамболийски“
Next articleДвама свиленградчани искат ДАИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...