От читалището обявиха конкурс ”Обичам те, мой роден град”

5

Конкурс „Обичам те, мой роден град” обявиха от читалището в Свиленград. Той е във връзка с предстоящия през октомври празник на града. В него може да участва всеки, без ограничение на възрастта, като предложи свое творчество – есе, стихотворение, разказ, скеч, песен, рисунка, фотография.

Най-добрите творби във всяка от категориите ще участват във финален рецитал на 3 октомври от 18.00 ч. на сцената на НЧ „Просвета- 1870“. Ще бъде отпечатана и брошура с най-добрите произведения във всяка от категориите.

От читалището припомнят, че творбите трябва да отговарят на мотото на конкурса: „Обичам те, мой роден град”, като основната идея е запазването и пресъздаването на историята и духа на родното място.

Творби се приемат до 23 септември 2019 г., на адрес: Гр. Свиленград, 6500, област Хасково, бул.” България” № 69а, НЧ «Просвета-1870» или на e-mail: nchprosveta@abv.bg , за конкурса „Обичам те, мой роден град“.

Всяка творба задължително трябва да бъде придружена с име и фамилия на участника, възраст, адрес и телефон за контакт. Представете себе си и това, което обичате да правите, в няколко изречения.

Допуснатите във финалния рецитал ще бъдат уведомени предварително на посочения от тях телефон.

Конкурсът се провежда за първи път.

Previous articleПредупреждават за екстремен риск от пожари в Хасковско
Next articleПродават сградата на Дневния център?

5 COMMENTS

  1. Свиленград няма хакери ,там където няма хакери–агресори ,насилници,изедници,диктатори –каквото повикало ,такова се обадило –сред хакери–хакери –едните мира не дават на другите –да,,обидно е!!Всичко хубаво!

  2. Законът е създаден за богатите ,а наказанието е за бедните !-поговорка

  3. Защото много хора вървят по тротоарите ти с разплакани очи и души и с подгърбени телца ,със свити сърца и спънати ,а има други които се смеят кюрпе ,кюрпе ,,да Свиленград имаш ли очи,ами уши –виж ,виж!!!

  4. Защото хората на Свиленград те обичат –всеки по своя начин ,,но ти не ги обичаш Свиленград –обичаш само някои и много обичаш парите и пороците ,,но нощите с тракийските звезди,,тополите със свилени коси ,легендата за каменния мост ,Марица с сините води това обичаш ли Свиленград–да ти припомня какво са писали за теб поетите и изпяли певците –припомня ти го една „непригодна „!–всичко хубаво Свиленград –каквото повикало

  5. ти си непригодна и докато съм на власт няма да ти дам работа–и парцала и метлата са ти много,,,,,,,,,,,,,,,,много са с диагноза рак,,,много измряха,много оцеляха и са в ремисия и имат образование със специалност,,коя от всичките е с парцала и метлата редом до циганките от бкс да си вади хляба,,,,,работят като чиновнички или учителки и едва ли им говорят по този начин––-всичко хубаво Свиленград––-марица с сините води ,,,легендата за каменния мост ,тополите със свилени коси–това ще го изрецитирам на агрокултурите на полето,на храстите ,на дърветата–защото ,когато попитах за работа в детската градина ,,или за участие в културни мероприятия в читалище „Просвета“ или подобни –отговорът бе“Ти си била“––всичко хубаво тогава Свиленград–-„Каквото повикало–такова се обадило „–Свиленград всеки в своето си начинание и област –МОЖЕ!Не подценявай и не изолирай хората !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...