Добри Тодев хвърли политическа бомба. Отиде в АБВ

1

Политическа бомба хвърли адвокат Добри Тодев. Доскорошен секретар на общинската структура на СДС в Свиленград, той премина в редиците на АБВ. За завоя в ляво стана ясно официално тази сутрин, когато пристигна пълномощното му. То дава правото на колоритния адвокат да представлява партията на Георги Първанов на предстоящите местни избори. Слухът, междувпрочем се носи от известно време, но днес получи потвърждение от самия адвокат.

Да, от днес официално съм председател на АБВ в община Свиленград, заяви той. И потвърди, че днес между него и градоначалника Георги Манолов е имало среща. На нея адвокатът е представил документа и е заявил категоричната позиция на оглавяваната от него структура, че ще подкрепи четвърти мандат на Манолов като независим. Дори е изразил готовността на националното ръководство, че ако сегашния кмет желае да стане партиен кандидат, АБВ е готова да застане зад него.

Ние сме първата параламентарно представена политическа партия, и първата, участваща в управлението на страната, която официално заявява, че ще подкрепи Манолов, заяви Тодев вече като политически лидер на АБВ в Свиленград.

Останах с впечатлението, че Георги Манолов ще се кандидатира, заяви още шеговито наричаният „адвокат на мафията“. Доскорошният отявлен критик на градоначалника обясни резкия си завой в тази посока, с мотива, че „идеални хора няма“. И заяви, че въпреки отправяните критики към Манолов не може да се отрече направеното от него през трите му мандата по отношение на инфраструктурата в града, канализацията на кв. Капитан Петко войвода, пречиствателната станция и др.

Политическата кариера на атрактивния адвокат всъщност започна в началото на века, когато през 2003 година, беше кандидат за кмет от Социалдемократическата партия, без да е неин член. Той се прочи се прочу с излявлението си, че ако спечили изборите ще превърне общината в Амстердам и в нея ще произвежда дрога. Думите му бяха казани на шега, но столичен репортер отдели две страници в национален вестник на предиозборното му обещание. Кампанията на Тодев се понрави обаче на близо 1000 души, които го вкараха в общинския парламент като съветник. След това Тодев беше два мандата секретар на СДС в града. Бил е и заместник-председател на областната структура на партията. Участвал е и в заседания на Изпълнителното бюро на СДС.

Като една от основните причини за оттеглянето си от десницата той посочи липсата на диалог между формациите от Реформаторския блок в града и на пръв поглед невъзможното им участие като коалиция на изборите на местно ниво, както и досегашната липса на диалог с ГЕРБ в Свиленград като коалиционни партньори в управлението на страната.

На миналите парламентарни избори за РБ гласуваха 645 души, допълни Тодев. А ние вече 8 месеца не можем да се съберем, за да направим разговор. Камо ли да водим диалог, камо ли да решаваме проблемите на хората, заяви той.

Добри Тодев разказа още, че предложението от АБВ е дошло преди повече от месец. Той преди седмици бил уведомил областният лидер на СДС Георги Шишков за намерението си. Не е подавал заявление за напускане, защото трябвало да го адресира до себе си. Членството му в АБВ автоматично щяло да го изключи от редиците на сините.

Оставам в добри отношения с ръководството на СДС, заяви той и припозна като директен политически опонент БСП.

Харесва ми умерената политика, която води Георги Първанов, каза още адвокат Тодев. Виждам, че АБВ не е филиал на БСП. Преминалите в нейните редици са изключени от столетницата, допълни той. С опита, който съм придобил в ръководството на СДС ще се опитам да направя така, че АБВ като партия, която за пръв път ще се явява на местни избори, да получи добри резултати.

Тодев направи заявка, въпреки липсата на изградени структури, да издигнат кандидат-кметове и във всички села с над 100 жители.

Previous articleНаши баби венчаха младоженци на рекордна сватба
Next articleПрисъда за неплатени данъци от „ало“ доходи

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...