Театрални звезди с „Много шум за нищо“ на сцената на читалището ни

0

Едни от най-популярните звезди на българския театър пристигат в Свиленград с постановката „Много шум за нищо“. Спектакълът в читалище „Просвета 1870“ е част от турнето на Театър „Българска армия“,  което ще премине през девет града в страната, в рамките само на десет дни. Тук шекспировата пиеса ще гостува на 8 юли, от 18.00 часа.

Спектакълът е най-дълго играният у нас по Шекспир – цели 18 години без прекъсване. Постановката е на режисьора Красимир Спасов, а през годините е била гледана повече от 60 хил. зрители. Днес в представлението играят Иван Радоев, Йоанна Буковска, Ненчо Илчев, Сашо Дойнов, Стойко Пеев, Стефания Колева, Веселин Ранков, Георги Новаков, Милен Миланов и др.

Преди началото на турнето Миланов обясни по нова телевизия, че е лоша практиката да се правят гастроли от по „двама-трима актьори“ от столични театри в провинцията и хората искат да гледат цялостно представление. Това е което и ще получат от „Много шум за нищо“ – 20 актьори, костюми, декор, реквизит.

„Лято е. Това е комедия, има много обрати, любов, изневери, трагика, но накрая всичко завършва добре – каза и Веселин Ранков. – Заповядайте, за да се порадвате на един прекрасен спектакъл!“

Вече 400 години, от създаването си, постановката “Много шум за нищо” покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите. Песента към спектакъла “Рай” пък е емблематична за Стефан Вълдобрев и за неговите изяви като певец и композитор.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...