Театрални звезди с „Много шум за нищо“ на сцената на читалището ни

0

Едни от най-популярните звезди на българския театър пристигат в Свиленград с постановката „Много шум за нищо“. Спектакълът в читалище „Просвета 1870“ е част от турнето на Театър „Българска армия“,  което ще премине през девет града в страната, в рамките само на десет дни. Тук шекспировата пиеса ще гостува на 8 юли, от 18.00 часа.

Спектакълът е най-дълго играният у нас по Шекспир – цели 18 години без прекъсване. Постановката е на режисьора Красимир Спасов, а през годините е била гледана повече от 60 хил. зрители. Днес в представлението играят Иван Радоев, Йоанна Буковска, Ненчо Илчев, Сашо Дойнов, Стойко Пеев, Стефания Колева, Веселин Ранков, Георги Новаков, Милен Миланов и др.

Преди началото на турнето Миланов обясни по нова телевизия, че е лоша практиката да се правят гастроли от по „двама-трима актьори“ от столични театри в провинцията и хората искат да гледат цялостно представление. Това е което и ще получат от „Много шум за нищо“ – 20 актьори, костюми, декор, реквизит.

„Лято е. Това е комедия, има много обрати, любов, изневери, трагика, но накрая всичко завършва добре – каза и Веселин Ранков. – Заповядайте, за да се порадвате на един прекрасен спектакъл!“

Вече 400 години, от създаването си, постановката “Много шум за нищо” покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и слисването, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите. Песента към спектакъла “Рай” пък е емблематична за Стефан Вълдобрев и за неговите изяви като певец и композитор.

Previous articleСДС ще подкрепи кандидатът за кмет на ГЕРБ
Next articleНаши баби венчаха младоженци на рекордна сватба

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...