45-годишна родилка почина

0

45-годишна родилка почина в болницата в Свиленград. Жената е била в 8-мия месец. Постъпила е в отделението на 18 юни, с обилно кървене и силни болки. Прегледът установява отлепена плацента. Назначена е била спешна операция „секцио” за изваждане на детето.

След операцията обаче здравословното състояние на майката се е влошило и на 19-ти в 09,47 часа тя е починала в отделението за реанимация, съобщиха от полицията. От болницата коментираха, че е развит ДИК синдром – отказ на вътрешни органи и невъзможност от кръвосъсирване. На няколко пъти са правени кръвопреливания, приложено е лечение. На помощ пристига националният консултант от УМБАЛ Стара Загора проф. Арабаджиев. Държи се връзка и с други специалисти. Въпреки усилията на лекарите, жената умира. Назначена е аутопсия.

Появилото се на бял свят момиченце е килограм и половина. Първоначалното му състояние също е било критично. То е откарано в Неонатологията в Хасково. От понеделник състоянието на бебето се подобрява, но критичният период щял да продължи още пет денонощия. Детето е заченато инвитро.

Previous articleВ Пъстрогор отбелязаха Деня на бежанеца
Next articleС възстановка на ритуалите отбелязахме Еньовден

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...