45-годишна родилка почина

0

45-годишна родилка почина в болницата в Свиленград. Жената е била в 8-мия месец. Постъпила е в отделението на 18 юни, с обилно кървене и силни болки. Прегледът установява отлепена плацента. Назначена е била спешна операция „секцио” за изваждане на детето.

След операцията обаче здравословното състояние на майката се е влошило и на 19-ти в 09,47 часа тя е починала в отделението за реанимация, съобщиха от полицията. От болницата коментираха, че е развит ДИК синдром – отказ на вътрешни органи и невъзможност от кръвосъсирване. На няколко пъти са правени кръвопреливания, приложено е лечение. На помощ пристига националният консултант от УМБАЛ Стара Загора проф. Арабаджиев. Държи се връзка и с други специалисти. Въпреки усилията на лекарите, жената умира. Назначена е аутопсия.

Появилото се на бял свят момиченце е килограм и половина. Първоначалното му състояние също е било критично. То е откарано в Неонатологията в Хасково. От понеделник състоянието на бебето се подобрява, но критичният период щял да продължи още пет денонощия. Детето е заченато инвитро.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...