За нагласени назначения в ДАИ съобщи бивша служителка

1

Данни за нагласени назначения в ДАИ Хасково разкри бивша служителка на Автомобилната инспекция. Те пораждат съмнения за покровителство на най-високо ниво, предаде БТВ.

Алида Тенева е сред 58-те служители в системата, освободени преди месец заради 10-процентно съкращение. Според нея, в системата оставали хора без опит, назначени без конкурс. Като Петър Василев – инспекторът, когото турски тираджия засне как се пазари за рушвет. Той влиза в системата от Разград, където е назначен по заместване. Месец по-късно вече е в Хасково. Подобна въртележка, оказва се, в автомобилната администрация не е прецедент. По думите й назначенията идват от ръководството. А спускането на графика касаело най-вече екипа, който работи на магистралата.

От Главната дирекция пък заявяват, че графиците се изготвят на местно ниво, а само се съгласуват с тях.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/bivsha-sluzhitelka-na-dai-haskovo-naznachenija-i-grafici-se-spuskat-otgore.html

Припомняме, че след скандалния случай на заснетия от турски шофьор инспектор на ДАИ той беше уволнен, а прокуратурата в Хасково се самосезира по случая. Самият Василев отрече да е искал рушвет, а частта от клипа с размяната на реплики за цвета на банкнотата, нарече монтаж. Автомобилната администрация разпореди проверка, а служители от други инспекции в страната бяха командировани в Хасковско.

Шефката на отдела в Хасково Виолета Иванова остана на работа, но вече не като началник. Постът й зае Николай Милушев, свиленградчанин и бивш началник на ДАИ Бургас, който е назначен с временна заповед от 10 юни.

От началото на тази седмица в ДАИ – Хасково има командирован един инспектор от Бургас и още един от Стара Загора, в момента проверяващите на пътя са едва четирима.

Мястото, където беше заснет каченият в интернет клип е близо до Капитан Андреево. Мостът, под който спира колата на автомобилната инспекция, за да проверява тежкотоварните камиони, често се нарича „златен“.

Previous articleОправят разрушени от наводнението улици в Гебран
Next articleДаниела Василева: Вече 30 чужденци имат имоти в свиленградски села

1 COMMENT

  1. олееееееееееееее, какъв шок!!! невероятна новина!
    Състава на тази служба дали може да си напише и трите имена без правописна грешка?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...