За нагласени назначения в ДАИ съобщи бивша служителка

1

Данни за нагласени назначения в ДАИ Хасково разкри бивша служителка на Автомобилната инспекция. Те пораждат съмнения за покровителство на най-високо ниво, предаде БТВ.

Алида Тенева е сред 58-те служители в системата, освободени преди месец заради 10-процентно съкращение. Според нея, в системата оставали хора без опит, назначени без конкурс. Като Петър Василев – инспекторът, когото турски тираджия засне как се пазари за рушвет. Той влиза в системата от Разград, където е назначен по заместване. Месец по-късно вече е в Хасково. Подобна въртележка, оказва се, в автомобилната администрация не е прецедент. По думите й назначенията идват от ръководството. А спускането на графика касаело най-вече екипа, който работи на магистралата.

От Главната дирекция пък заявяват, че графиците се изготвят на местно ниво, а само се съгласуват с тях.

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/bivsha-sluzhitelka-na-dai-haskovo-naznachenija-i-grafici-se-spuskat-otgore.html

Припомняме, че след скандалния случай на заснетия от турски шофьор инспектор на ДАИ той беше уволнен, а прокуратурата в Хасково се самосезира по случая. Самият Василев отрече да е искал рушвет, а частта от клипа с размяната на реплики за цвета на банкнотата, нарече монтаж. Автомобилната администрация разпореди проверка, а служители от други инспекции в страната бяха командировани в Хасковско.

Шефката на отдела в Хасково Виолета Иванова остана на работа, но вече не като началник. Постът й зае Николай Милушев, свиленградчанин и бивш началник на ДАИ Бургас, който е назначен с временна заповед от 10 юни.

От началото на тази седмица в ДАИ – Хасково има командирован един инспектор от Бургас и още един от Стара Загора, в момента проверяващите на пътя са едва четирима.

Мястото, където беше заснет каченият в интернет клип е близо до Капитан Андреево. Мостът, под който спира колата на автомобилната инспекция, за да проверява тежкотоварните камиони, често се нарича „златен“.

1 COMMENT

  1. олееееееееееееее, какъв шок!!! невероятна новина!
    Състава на тази служба дали може да си напише и трите имена без правописна грешка?

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...