Сребро за младите ни огнеборци от републиканското в Несебър

0

Младежкият противопожарен отряд ,,Млад огнеборец“ към СОУ „Д-р Петър Берон“ Свиленград спечели второто място на републиканското състезание по пожароприложен спорт. Надпреварата се проведе този уикенд в Несебър. Нашите огнеборци завоюваха златните медали в дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия“ и сребърните в „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Така в комплексното класиране, те се окичиха със среброто.

Младите огнеборци от ОУ “Никола Икономов“ Разград станаха победители в VXI Републикански състезания на младежките противопожарни отряди. Третото място е за отрядът от троянското ОУ„Иван Хаджийски“.

Свиленградският спортен клуб е съставен от ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“. Тази година те са в почти изцяло обновен състав, след като основната част от отбора навърши години и преминаха към „ветераните“. Въпреки това младата смяна доказа, че може да се справи с предизвикателствата по време на турнира за купа Свиленград. Още в първото си състезание, на стадион Колодрума в началото на май, възпитаниците на Ивелин Тонев от РСПБЗН Свиленград и учителката Мария Петрова от СОУ-то, постигнаха нов републикански рекорд в бойното разгръщане. В крайното класиране обаче отрядът се подреди на четвъртото място. В паралелно провелата се областна надпревара, те заеха първото място и получиха правото да участват в републиканското. През юли пък младите ни огнеборци заминават на международен турнир, който ще се проведе в Полша.

Участниците в надпреварата „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” преминават през четири учебни центъра – „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”,  „Пожарна безопасност” и  „Първа помощ”. Национален първенец става отборът на домакините от Бургас. Връстниците им от столичното 40 СОУ„Луи Пастьор“ печелят сребърните медали, а трети децата от Велико Търново. Всички участници са получили предметни награди и сертификати за участие.

Съорганизатори на проявата, в която са участвали близо 400 ученици, са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Българската федерация по пожароприложен спорт. Състезанието, чийто домакин е РД„Пожарна безопасност и защита на населението”-Несебър, бе подкрепено от Община Несебър, Министерството на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата  и БЧК.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...