Сребро за младите ни огнеборци от републиканското в Несебър

0

Младежкият противопожарен отряд ,,Млад огнеборец“ към СОУ „Д-р Петър Берон“ Свиленград спечели второто място на републиканското състезание по пожароприложен спорт. Надпреварата се проведе този уикенд в Несебър. Нашите огнеборци завоюваха златните медали в дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия“ и сребърните в „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Така в комплексното класиране, те се окичиха със среброто.

Младите огнеборци от ОУ “Никола Икономов“ Разград станаха победители в VXI Републикански състезания на младежките противопожарни отряди. Третото място е за отрядът от троянското ОУ„Иван Хаджийски“.

Свиленградският спортен клуб е съставен от ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“. Тази година те са в почти изцяло обновен състав, след като основната част от отбора навърши години и преминаха към „ветераните“. Въпреки това младата смяна доказа, че може да се справи с предизвикателствата по време на турнира за купа Свиленград. Още в първото си състезание, на стадион Колодрума в началото на май, възпитаниците на Ивелин Тонев от РСПБЗН Свиленград и учителката Мария Петрова от СОУ-то, постигнаха нов републикански рекорд в бойното разгръщане. В крайното класиране обаче отрядът се подреди на четвъртото място. В паралелно провелата се областна надпревара, те заеха първото място и получиха правото да участват в републиканското. През юли пък младите ни огнеборци заминават на международен турнир, който ще се проведе в Полша.

Участниците в надпреварата „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” преминават през четири учебни центъра – „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”,  „Пожарна безопасност” и  „Първа помощ”. Национален първенец става отборът на домакините от Бургас. Връстниците им от столичното 40 СОУ„Луи Пастьор“ печелят сребърните медали, а трети децата от Велико Търново. Всички участници са получили предметни награди и сертификати за участие.

Съорганизатори на проявата, в която са участвали близо 400 ученици, са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Българската федерация по пожароприложен спорт. Състезанието, чийто домакин е РД„Пожарна безопасност и защита на населението”-Несебър, бе подкрепено от Община Несебър, Министерството на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата  и БЧК.

Previous articleТалантлива футболистка заби 4 гола на турнир във Франция
Next articleУченици получиха европейски сертификати след мобилни практики в Малта и Италия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...