Талантлива футболистка заби 4 гола на турнир във Франция

0

Децата от футболната школа Свиленград с треньор Никола Николов се завърнаха от Франция, където бяха на тридневен турнир в 20-хилядния град Вийо-Конде. За 13-та поредна година малките футболни надежди участваха в надпреварата, заедно с отбори от Франция, Белгия, Холандия, Испания, Украйна, Румъния и други страни.

„Тези емоции, които изживяха децата, това, което видяха там е много ценно, каза треньорът Никола Николов. Поучиха се от опита на други отбори. Истината е, че изоставаме като комбинативност, бързина – качества, които трябва да развиваме. За първа година не бяхме на ниво. Натрупалите се празници, матурите, разкъсаха подготовката. Трябва да се поучим от загубите и да направим нова организация на тренировките“, призна той.

Миналата година нашите деца успяха да стигнат до финал, затова и през тази класирането не е задоволило екипа. Сред 16-те отбора участвали в турнира, свиленградчанчетата са се подредили на пето място в своята групата, и на 11-то в общото класиране, с две победи, три равни мача и две загуби. Купата е отишла при украинците. Сред 25-те деца, които участваха в турнира имаше и второкласници. Въпреки че са по-малки с три години от останалите участници, те са успели да направят една победа и два равни.

Никола Николов похвали единствената дама в отбора. Петокласничката Кристияна Димитрова е направила забележителна игра на турнира. Момичето успя да вкара 4 гола в първенството, а в последните две срещи заслужено се окичи с капитанската лента.

„Тя игра със сърце и душа, даде всичко от себе си, каза треньорът на футболната школа. Мъжко момиче е. Притежава всички необходими качества за един спортист. Воля, характер, борба за топката, техника, следване на инструкциите… За годините си тя е 100% завършен спортист. Освен това е отлична ученичка. Чака я голямо бъдеще!“, заяви треньорът Никола Николов.

Отборът благодари на общината за подкрепата.

Previous articleЛиляна Павлова откри магистрална отсечка до Капитан Андреево
Next articleСребро за младите ни огнеборци от републиканското в Несебър

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...