Очакват се нови проверки на Капитан Андреево заради разкрито депо за цигари

0

Нови проверки се очакват на пункт Капитан Андреево заради засечено депо за контрабандни цигари в София. Депото е открито в частен имот, съобщават от Агенция Митници, и е използвано за съхранение и нелегално разпространение на папиросите. Задържано е едно лице, съпричастно към случая.

В депото служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Митница Столична са намерили 33 400 къса цигари. Всички те са от марката „Мурано“ и са без акцизен бандерол. Работата по случая ще установи дали те са внесени в страната чрез контрабандния канал, минаващ през Капитан Андреево, разкрит през месец март, уточняват от митницата. По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор от Митница Столична под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Разплитането на цигарената афера през март започна с разкриването на депото за контрабандната стока в пловдивския квартал Столипиново. До момента по нея са обвиняеми общо 22-ма души, сред които митничари и спедитори. Пловдивската прокуратура счита, че държавните служители с работно място на пункт Капитан Андреево са помагачи в контрабандия канал. Междувременно стана ясно, че продължават разпитите, свързани със случая от страна на разследващите органи.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...