Очакват се нови проверки на Капитан Андреево заради разкрито депо за цигари

0

Нови проверки се очакват на пункт Капитан Андреево заради засечено депо за контрабандни цигари в София. Депото е открито в частен имот, съобщават от Агенция Митници, и е използвано за съхранение и нелегално разпространение на папиросите. Задържано е едно лице, съпричастно към случая.

В депото служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Митница Столична са намерили 33 400 къса цигари. Всички те са от марката „Мурано“ и са без акцизен бандерол. Работата по случая ще установи дали те са внесени в страната чрез контрабандния канал, минаващ през Капитан Андреево, разкрит през месец март, уточняват от митницата. По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор от Митница Столична под наблюдението на Софийска районна прокуратура.

Разплитането на цигарената афера през март започна с разкриването на депото за контрабандната стока в пловдивския квартал Столипиново. До момента по нея са обвиняеми общо 22-ма души, сред които митничари и спедитори. Пловдивската прокуратура счита, че държавните служители с работно място на пункт Капитан Андреево са помагачи в контрабандия канал. Междувременно стана ясно, че продължават разпитите, свързани със случая от страна на разследващите органи.

Previous articleПолиция и община погват за неправилно паркиране
Next articleУволняват служител на ДАИ заради подкуп в „синьо“ /обновена/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...