Полиция и община погват за неправилно паркиране

0

Ежедневен контрол на паркирането започват съвместни екипи на общината и полицията в Свиленград. Акцията е заради зачестилите нарушения на обществения ред и неправилното паркиране на автомобили по улици, тротоари и зелени площи. Отделно проверките ще засегнат и движението и престоя на товарни автомобили на територията на града, както и домуването и паркирането на автобусите.

Мерките се предприемат след провелата се вчера работна среща, в присъствието на представители на полиция, общинската администрация и общински съветници. А идеята е осигуряване на по-безопасно движение по улиците на Свиленград, съобщават от пресслужбата на общината.

От понеделник, следващата седмица, новосформиран екип от полицай и общински служител ще контролира и проверява за нарушители в центъра на града и по най-натоварените улици: „23-ти септември”, ул. „д-р Стр. Дочков”, ул. „Княз Борис”, ул. „Ст. Стамболов”, ул. „Хр. Смирненски”, ул. „Хр. Ботев” и др.

Изготвено е и предложение да се забрани спирането на превозни средства на бул. „България“ в района на кръстовището с ул. „Драган Цанков” и ул. „Г. Кирков”. Както и предложение за забрана на паркирането на автобуси и камиони с тонаж над 10 т по ул. „Сан Стефано” в отсечката между кръстовищата с ул. „Акад. Желязков” и ул. „Васил Левски”. Тези предложения ще бъдат внесени за разглеждане и одобрение от Общинската комисия за безопасност на движението.

Нарушителите на реда ще бъдат санкционирани по изискванията в Закона за движение по пътищата и Общинската наредба №3 за организацията и безопасността на движението, където са регламентирани глоби от 20 до 50 лева за неправилно паркиране или от 50 до 200 лева за паркиране по тротоари и т.н.

Очаква се съгласуваните действия между общината и полицията да доведат до по-висока ефективност на превенцията и контрола на нарушенията на обществения ред и опазването на новата инфраструктура. Съвместната работа на общите екипи ще бъде отчитана ежедневно.

Previous articleНиколай Михайлов след Джирото: Невероятно изживяване!
Next articleОчакват се нови проверки на Капитан Андреево заради разкрито депо за цигари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...