Полиция и община погват за неправилно паркиране

0

Ежедневен контрол на паркирането започват съвместни екипи на общината и полицията в Свиленград. Акцията е заради зачестилите нарушения на обществения ред и неправилното паркиране на автомобили по улици, тротоари и зелени площи. Отделно проверките ще засегнат и движението и престоя на товарни автомобили на територията на града, както и домуването и паркирането на автобусите.

Мерките се предприемат след провелата се вчера работна среща, в присъствието на представители на полиция, общинската администрация и общински съветници. А идеята е осигуряване на по-безопасно движение по улиците на Свиленград, съобщават от пресслужбата на общината.

От понеделник, следващата седмица, новосформиран екип от полицай и общински служител ще контролира и проверява за нарушители в центъра на града и по най-натоварените улици: „23-ти септември”, ул. „д-р Стр. Дочков”, ул. „Княз Борис”, ул. „Ст. Стамболов”, ул. „Хр. Смирненски”, ул. „Хр. Ботев” и др.

Изготвено е и предложение да се забрани спирането на превозни средства на бул. „България“ в района на кръстовището с ул. „Драган Цанков” и ул. „Г. Кирков”. Както и предложение за забрана на паркирането на автобуси и камиони с тонаж над 10 т по ул. „Сан Стефано” в отсечката между кръстовищата с ул. „Акад. Желязков” и ул. „Васил Левски”. Тези предложения ще бъдат внесени за разглеждане и одобрение от Общинската комисия за безопасност на движението.

Нарушителите на реда ще бъдат санкционирани по изискванията в Закона за движение по пътищата и Общинската наредба №3 за организацията и безопасността на движението, където са регламентирани глоби от 20 до 50 лева за неправилно паркиране или от 50 до 200 лева за паркиране по тротоари и т.н.

Очаква се съгласуваните действия между общината и полицията да доведат до по-висока ефективност на превенцията и контрола на нарушенията на обществения ред и опазването на новата инфраструктура. Съвместната работа на общите екипи ще бъде отчитана ежедневно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...