ЦДГ „Снежанка“ отбеляза 30 години

0

30 години от създаването си отбеляза детска градина „Снежанка“. Събитието се проведе в спортната зала, на 28 май, пред стотици свиленградчани дошли да изгледат тържеството.

В продължение на час малчугани от детската градина показваха впечатляващи хореографии, успели да ги разучат специално за големия юбилей. В концерта имаше модерна музика и фолклорни изпълнения, в които се включиха деца от всички групички.

Изпълненията на децата впечатлиха публиката
Изпълненията на децата впечатлиха публиката

Публиката се изправи на крака и буквално се просълзи с изпълнението на танца „Бащи и дъщери“. С първите акорди на баладичната руска песен, от публиката излязоха четирима бащи, а след тях и техните малки дъщерички от трета група в детската градина. Общи фолкорни изпълнения на деца с техните майки и бащи също развълнуваха зрителите.

Танцът "Бащи и дъщери"
Танцът „Бащи и дъщери“

Сред гост участниците в спектакъла бяха и бивши възпитаници на детската градина. Съчетание от спортната гимнастика представи Росица Костова. Поп парчета изпя Георги Димитров, с фолклорни изпълнения се включи малкият певец Божидар Дачев, с танца „Александър Велики“ момичета от ТЦ „Петя Стефанова“, също възпитанички на детската градина.

В края на тържеството директорът на детската градина Надежда Иванова благодари на общината, на спонсорите, на бившите учители и на настоящия екип, който отглежда с любов и грижа децата, както и на родителите, за доверието и помощта.

Поздравителни адреси имаше от кмета на общината, от колегите и от Лайнс клуб Свилена Свиленград.

Празникът завърши с изнасянето на огромна торта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...