Костадинов смени Марашев в Митница Свиленград

0

Чрез конкурентен подбор, който в момента е на финален етап, ще бъде определен шефът на Митница – Свиленград, съобщава сайтът Факти.бг, позовавайки се на свои източници. В момента ведомството се оглавява от единия от заместник-началниците – Георги Костадинов. Той пое ръководството, след като изтече договорът на временно назначения Стефан Марашев. Работата си като главен митнически инспектор в отдел МРРБ Марашев съвместяваше в продължение на три месеца с тази на шеф.

Рокадата стана по време на няколкодневни километрични опашки пред пункт Капитан Андреево. Заради тях лично Ваньо Танов, директорът на Агенция Митници, беше командирован от финансовия министър в Свиленград. Танов пое в сряда контрола по организацията на работата на пункта. В четвъртък от митницата в Свиленград съобщиха, че опашките са стопени.

Според превозвачи и спедитори, километричните колони се образуват заради въведения щателен митнически контрол и съкращенията на митнически служители. При предишното си идване Ваньо Танов намали с 21 души щата. Според премиера Бойко Борисов обаче митничарите в Свиленград бойкотират борбата срещу сивата икономика, което е и причина за опашките по границата.

Със сегашното идване на Ваньо Танов нямаше нови заповеди за съкращения или уволнения. Със заповед от 27 май шефският пост пое Георги Костадинов, без от ведомството да уточняват за какъв срок.

Костадинов е в системата от 1996-а година, но през май 2014 година беше отстранен заради открит в служебния му автомобил амфетамин. След няколко месеца обаче обвиненията срещу него  бяха отменени с решение на Апелативния специализиран наказателен съд поради липса на доказателства. Той се завърна в митницата през януари, като шеф на отдел Митническо оформяне. Заявление за това назначение той беше подал преди скандалния арест. Заместник стана отново с назначаването  на Марашев за шеф.

Неофициално се твърди, че Ваньо Танов е в Свиленград до петък. Според запознати обаче не е изключено да остане тук и по-дълго. До днес нямаше отговор от негова страна и на поканата, отправена му от местната власт по повод случващото се на митницата и недоволството на спедиторските и транспортните фирми по повод щателните проверки на транзита, предизвикващи отлив на клиенти към други фирми от вътрешността на страната и обричащи ги на фалит.

Previous articleОсветление за учасък от магистралата искат общинарите от държавата
Next articleЦДГ „Снежанка“ отбеляза 30 години

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...