НАП почва проверки на обектите за плодове и зеленчуци

0

Проверки в обектите за търговия с плодове и зеленчуци започва Националната агенция за приходите. Проверките са във връзка с предстоящите празници 1-ви май и Гергьовден и ще обхванат търговци във всички области от Южна България, които са в обсега на териториалната дирекция на НАП в Пловдив – Хасково, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Инспекторите ще следят основно за издаването на касови бележки, но също и за спазване на осигурителното законодателство.

За нарушения от страна на търговци на плодове и зеленчуци са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на НАП, допълват от там. Освен, че ще има внезапни проверки по пазарите, бранша ще бъде и дистанционно наблюдаван през следващите дни чрез единната електронна система на НАП за връзка с касовите апарати на търговците. Драстични и необосновани спадове в отчитаните обороти ще бъдат повод за посещение на място от данъчните, предупреждават от Агенцията.

До 2 000 лева стига глобата за неиздаване на касови бележки, обръщат внимание от офиса на НАП в Хасково. До 10 000 лева пък е размерът на санкцията за търговец, който няма фискално устройство.

От Агенцията напомнят още, че сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор. Сигналите не трябва да са анонимни, като НАП гарантира тяхната конфиденциалност.

Previous articleРепубликански турнир „Млад огнеборец” ще се проведе в Свиленград
Next articleСупа от коприва

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...