Републикански турнир „Млад огнеборец” ще се проведе в Свиленград

0

Републикански турнир по пожароприложен спорт ще се проведе в Свиленград. Градът ни ще бъде домакин на атрактивното състезание за втора поредна година. Откриването е насрочено за 9 май, събота, от 9.30 часа на стадион Колодрума.

Десетте най-добри отбори на страната, класирали се на последното републиканско състезание в град Варна, ще се състезават за трофея „Купа Свиленград”. Младежки противопожарни отряди от Свиленград, Шумен, Ловеч, Велико Търново, Варна, Пловдив, Кърджали и други ще покажат умения и бързина в дисциплините Бойно разгръщане на състезателна пътека и Щафетно бягане с препятствия. За отбори от Хасковска област – от Хасково, Ивайловград, Димитровград, Тополовград, които също ще участват, ще се проведе паралелно класиране за областен шампион.

Турнирът се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Свиленград. За откриването на турнира се очаква да пристигнат главен комисар Николай Николов – ръководител на ГД „ПБЗН” и Трифон Гидиков – президент на федерацията.

Свиленградският отбор „Млад огнеборец” към СОУ „Д-р Петър Берон” е традиционно силен в пожароприложния спорт. През последните години успява да завоюва почти всички отличия на държавните първенства и да запише участия в международни състезания като републикански шампион.

Тази година обаче опитните състезатели вече навършиха годините за участие и младежкия противопожарен отряд е от изцяло нови попълнения. Въпреки това младите огнеборци направиха заявка, че са готови да изненадат публиката с играта си.

Вече са пристигнали купите и медалите, каза началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Валентин Ангелов. Той допълни, че се въвеждат и някои нови неща – нова стълбичка за подреждане на победителите, три нови пилона от неръждаем материал, на които ще бъдат издигнати знамената, а в последствие, пилоните ще останат на разположение на спортната зала за откриването на различни спортни мероприятия. Вече са подготвени и електронните уреди, с които ще се измерва с абсолютна точност времето на състезателите.

Надяваме се стадион Колодрума да се изпълни с хора, готови да подкрепят отбора на Свиленград. Да стане един празник, както за децата, които ще вземат участие, така и за публиката и за нашия град, каза още Валентин Ангелов.

 

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...