Републикански турнир „Млад огнеборец” ще се проведе в Свиленград

0

Републикански турнир по пожароприложен спорт ще се проведе в Свиленград. Градът ни ще бъде домакин на атрактивното състезание за втора поредна година. Откриването е насрочено за 9 май, събота, от 9.30 часа на стадион Колодрума.

Десетте най-добри отбори на страната, класирали се на последното републиканско състезание в град Варна, ще се състезават за трофея „Купа Свиленград”. Младежки противопожарни отряди от Свиленград, Шумен, Ловеч, Велико Търново, Варна, Пловдив, Кърджали и други ще покажат умения и бързина в дисциплините Бойно разгръщане на състезателна пътека и Щафетно бягане с препятствия. За отбори от Хасковска област – от Хасково, Ивайловград, Димитровград, Тополовград, които също ще участват, ще се проведе паралелно класиране за областен шампион.

Турнирът се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Свиленград. За откриването на турнира се очаква да пристигнат главен комисар Николай Николов – ръководител на ГД „ПБЗН” и Трифон Гидиков – президент на федерацията.

Свиленградският отбор „Млад огнеборец” към СОУ „Д-р Петър Берон” е традиционно силен в пожароприложния спорт. През последните години успява да завоюва почти всички отличия на държавните първенства и да запише участия в международни състезания като републикански шампион.

Тази година обаче опитните състезатели вече навършиха годините за участие и младежкия противопожарен отряд е от изцяло нови попълнения. Въпреки това младите огнеборци направиха заявка, че са готови да изненадат публиката с играта си.

Вече са пристигнали купите и медалите, каза началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Валентин Ангелов. Той допълни, че се въвеждат и някои нови неща – нова стълбичка за подреждане на победителите, три нови пилона от неръждаем материал, на които ще бъдат издигнати знамената, а в последствие, пилоните ще останат на разположение на спортната зала за откриването на различни спортни мероприятия. Вече са подготвени и електронните уреди, с които ще се измерва с абсолютна точност времето на състезателите.

Надяваме се стадион Колодрума да се изпълни с хора, готови да подкрепят отбора на Свиленград. Да стане един празник, както за децата, които ще вземат участие, така и за публиката и за нашия град, каза още Валентин Ангелов.

 

 

Previous articleКомандировани военни подпомагат охраната на границата
Next articleНАП почва проверки на обектите за плодове и зеленчуци

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...