Ваньо Танов освободи 25 митничари

0

Близо 25 митнически служители от Митница Свиленград са освободени днес, след посещение на директора на Агенцията Ваньо Танов. На шест от митническите служители лично той е връчил заповедите, на проведена среща с почти целия състав на ведомството.

Неофициално се твърди, че щатовете са съкратени. Сред „редуцираните” има редови служители, други от кантара и началници на смени.

В същото време 16-те, спечелили последния конкурс митничари все още не са назначени. Преди това имаше конкурс за други 20 митничари, които преминаха обучение и вече работят на пункт Капитан Андреево. Конкурсите бяха обявени във връзка с ремонта на пункта и увеличаването на капацитета му.

Ден по-рано, по време на посещението си в Свиленград, премиерът Бойко Борисов декларира, че стягат митниците и чакат увеличение на приходите.

„Затегнатият” контрол започна в началото на месеца, когато на Капитан Андреево беше пратена жандармерия, за да проверява заедно с граничните служители на пункта на българо-турската граница.

До него се стигна, след разразилия се в края на март скандал, с излязъл на светло канал за контрабанда на цигари, и масовото привикване на митничари за разпит в Пловдив. Сред 16-те оставени в ареста и получили обвинение има и митничари, граничен полицай и спедитори.

Малко след срещата Танов е бил на среща и с турските си колеги.

Previous articleТранспортният министър и премиерът инспектираха жп линията при Свиленград
Next articleОфициално: Съкратените митничари са 21

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...