Ваньо Танов освободи 25 митничари

0

Близо 25 митнически служители от Митница Свиленград са освободени днес, след посещение на директора на Агенцията Ваньо Танов. На шест от митническите служители лично той е връчил заповедите, на проведена среща с почти целия състав на ведомството.

Неофициално се твърди, че щатовете са съкратени. Сред „редуцираните” има редови служители, други от кантара и началници на смени.

В същото време 16-те, спечелили последния конкурс митничари все още не са назначени. Преди това имаше конкурс за други 20 митничари, които преминаха обучение и вече работят на пункт Капитан Андреево. Конкурсите бяха обявени във връзка с ремонта на пункта и увеличаването на капацитета му.

Ден по-рано, по време на посещението си в Свиленград, премиерът Бойко Борисов декларира, че стягат митниците и чакат увеличение на приходите.

„Затегнатият” контрол започна в началото на месеца, когато на Капитан Андреево беше пратена жандармерия, за да проверява заедно с граничните служители на пункта на българо-турската граница.

До него се стигна, след разразилия се в края на март скандал, с излязъл на светло канал за контрабанда на цигари, и масовото привикване на митничари за разпит в Пловдив. Сред 16-те оставени в ареста и получили обвинение има и митничари, граничен полицай и спедитори.

Малко след срещата Танов е бил на среща и с турските си колеги.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...