Режат лентата на пречиствателната станция в неделя

0

Покана за церемонията имат Бойко Борисов, министри и депутати

Пречиствателната станция за отпадни води ще бъде официално открита тази неделя, от 10.00 часа. Покани за прерязването на лентата са отправени към министър-председателя Бойко Борисов, министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев, народни представители, ръководителя на Управляващия орган на ОП „Околна среда 2007-2013г.”, областния управител на Хасково, кметове на общини, директори на държавни служби, представители на НПО и на бизнеса и други.

Пречиствателната станция е част от мащабния проект за водния цикъл на града за общо 48 млн. лв. по оперативна програма „Околна среда”. По него беше изградена канализация на кв. Капитан Петко войвода, довършена беше канализацията на Гебран, подменен беше и канала на кв. Изгрев. Подмяна на водопровода имаше и в трите квартала.

Пречистващото съоръжение се намира до брега на река Марица, след железопътния мост, а по проекта до нея беше изграден обслужващ път. Колектори отвеждат отпадните води от кварталите Гебран и Капитан Петко войвода до ПСОВ (пречиствателната станция за отпадни води), преминавайки през стария жп мост. Канална помпена станция, изградена също по проекта, предпазва улици на града от наводнения.

Всички обекти, създадени по проекта на Община Свиленград бяха приети без забележки от Държавна приемателна комисия, чието заседание се проведе  в Свиленград тези дни. На 20 април общината получи разрешение за ползване на новите обекти.

След тяхното откриване в неделя предстои съоръженията, собственост на община Свиленград, да бъдат предоставени за стопанисване на Асоциацията на ВиК Хасково на Общо събрание, свикано от областния управител в Хасково. Събранието е насрочено за 14 май.

 

Previous articleОткриха обновения физкултурен салон на ОУ „Иван Вазов”
Next articleБулката, която ще посрещне 4 хил. гости: Мечтаех за малка сватба

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...