Рускини от Свиленград гласуваха за президент

0

20 руски граждани, които живеят в Свиленград пуснаха своя вот за президент на Руската Федерация. Предсрочното гласуване беше в сградата на областната администрация в Хасково. От него се възползваха руски граждани от областта, които нямат възможност да упражнят правото си на вот на 4 март и да се придвижат до посолството в София или генералните консулства на Русия у нас.

Руската общност в Свиленград наброява 50 души, каза председателят на Руския клуб в Свиленград Елена Хуциева. Ние гласуваме на всички избори. През ноември пуснахме гласа си за депутатите в народната Дума. Ние милеем за родината си и не ни е все едно каква е ситуацията там, защото там живеят нашите роднини. От друга страна, пенсиите, които получават руснаците тук, зависят от президента.

Руските граждани в града ни казаха още, че следят с интерес следят събитията в родината си от новините, както и от срещите и разговорите със своите близки там.

Протести винаги е имало и ще има, коментираха някои от тях протестите в Русия преди изборите. Сега хората повече от всякога искат да покажат, че имат право на свобода на словото и действието.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...