Рускини от Свиленград гласуваха за президент

0

20 руски граждани, които живеят в Свиленград пуснаха своя вот за президент на Руската Федерация. Предсрочното гласуване беше в сградата на областната администрация в Хасково. От него се възползваха руски граждани от областта, които нямат възможност да упражнят правото си на вот на 4 март и да се придвижат до посолството в София или генералните консулства на Русия у нас.

Руската общност в Свиленград наброява 50 души, каза председателят на Руския клуб в Свиленград Елена Хуциева. Ние гласуваме на всички избори. През ноември пуснахме гласа си за депутатите в народната Дума. Ние милеем за родината си и не ни е все едно каква е ситуацията там, защото там живеят нашите роднини. От друга страна, пенсиите, които получават руснаците тук, зависят от президента.

Руските граждани в града ни казаха още, че следят с интерес следят събитията в родината си от новините, както и от срещите и разговорите със своите близки там.

Протести винаги е имало и ще има, коментираха някои от тях протестите в Русия преди изборите. Сега хората повече от всякога искат да покажат, че имат право на свобода на словото и действието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...