Австрийска копания съучредител в „Индустриална зона – Свиленград”

0

Австрийската компания „Вертбау” е съучредител на общината в акционерното дружество „Индустриална зона – Свиленград”. Шестчленна комисия, назначена със заповед на кмета, разгледа и одобри предложението на кандидата в публично обявената процедура за избор на съучредител на търговско дружество с общинско участие.

Австрийската компания е с предмет на дейност строителство и недвижими имоти. 2 840 000 лева в инфраструктурата и разработването на Индустриална зона – Свиленград ще вложат австрийците.Компанията е представила модел за изграждането, управлението и развитието на зоната с обособени три функционални зони – производствена, търговско-складова и административна. Освен това планира изграждане на паркинг, сервиз за обслужване на тирове и бензиностанция със самостоятелен външен достъп.

Предстои решението на конкурсната комисия да се гласува на сесия на Общинския съвет и след като се оцени стойността на апортния имот, който е дяловото участие на общината в капитала на зоната, с решение на общинските съветници да се учреди дружеството „Индустриална зона – Свиленград” с акционери Община Свиленград и фирма „Вертбау”.

Previous articleИзграждат разрушени от наводнението домове до два месеца
Next articleСлед наводнението: Уникалният жп мост се бави

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...