Австрийска копания съучредител в „Индустриална зона – Свиленград”

0

Австрийската компания „Вертбау” е съучредител на общината в акционерното дружество „Индустриална зона – Свиленград”. Шестчленна комисия, назначена със заповед на кмета, разгледа и одобри предложението на кандидата в публично обявената процедура за избор на съучредител на търговско дружество с общинско участие.

Австрийската компания е с предмет на дейност строителство и недвижими имоти. 2 840 000 лева в инфраструктурата и разработването на Индустриална зона – Свиленград ще вложат австрийците.Компанията е представила модел за изграждането, управлението и развитието на зоната с обособени три функционални зони – производствена, търговско-складова и административна. Освен това планира изграждане на паркинг, сервиз за обслужване на тирове и бензиностанция със самостоятелен външен достъп.

Предстои решението на конкурсната комисия да се гласува на сесия на Общинския съвет и след като се оцени стойността на апортния имот, който е дяловото участие на общината в капитала на зоната, с решение на общинските съветници да се учреди дружеството „Индустриална зона – Свиленград” с акционери Община Свиленград и фирма „Вертбау”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...