Гимнастичките се върнаха с куп медали от държавното в Пловдив

0

С 3 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала се завърнаха гимнастичките от спортен клуб „Александър Фотев” от държавното първенство на Южна България, което се проведе в Пловдив. Освен индивидуалните призове нашите състезателки грабнаха и първото място в отборното класиране.

Със злато в многобоя се окичиха Юлиана Димитрова в старшата възраст и Памела Атанасова при момичета – младша възраст. В същата възрастова група състезателките на Свиленград окупираха всички призови места и се подредиха до 6-ата позиция в крайното класиране. Среброто при малките спечели Анелия Здравкова, трета се класира Гълъбина Михайлова. С бронзови медали се окичиха още Савина Иванова, Мартина Димитрова и Моника Галинова с минимална разлика в резултата.

В старшата възраст Виктория Димитрова са задоволи с четвъртото място в крайното класиране след като постигна втори резултат в една от дисциплините на многобоя. За среброто при девойките – старша възраст успя да се пребори Емилия Ангелова, а Миглена Милева се класира четвърта.

За доброто бъдеще на свиленградския клуб гаранция са най-малките – Валентина, Ели, Симона и Ивка, които макар и да се класираха на 4-то място, показаха, че в бъдеще ги чакат много триумфи на гимнастическия подиум, каза треньорът им Огнянка Петрова.

Състезателките от свиленградския клуб по спортна гимнастика очакват следващото държавно първенство, което ще се проведе в София, а след това и надпреварата за Купа България във Варна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...