Гимнастичките се върнаха с куп медали от държавното в Пловдив

0

С 3 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала се завърнаха гимнастичките от спортен клуб „Александър Фотев” от държавното първенство на Южна България, което се проведе в Пловдив. Освен индивидуалните призове нашите състезателки грабнаха и първото място в отборното класиране.

Със злато в многобоя се окичиха Юлиана Димитрова в старшата възраст и Памела Атанасова при момичета – младша възраст. В същата възрастова група състезателките на Свиленград окупираха всички призови места и се подредиха до 6-ата позиция в крайното класиране. Среброто при малките спечели Анелия Здравкова, трета се класира Гълъбина Михайлова. С бронзови медали се окичиха още Савина Иванова, Мартина Димитрова и Моника Галинова с минимална разлика в резултата.

В старшата възраст Виктория Димитрова са задоволи с четвъртото място в крайното класиране след като постигна втори резултат в една от дисциплините на многобоя. За среброто при девойките – старша възраст успя да се пребори Емилия Ангелова, а Миглена Милева се класира четвърта.

За доброто бъдеще на свиленградския клуб гаранция са най-малките – Валентина, Ели, Симона и Ивка, които макар и да се класираха на 4-то място, показаха, че в бъдеще ги чакат много триумфи на гимнастическия подиум, каза треньорът им Огнянка Петрова.

Състезателките от свиленградския клуб по спортна гимнастика очакват следващото държавно първенство, което ще се проведе в София, а след това и надпреварата за Купа България във Варна.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...