Ремонтират домове на пострадали от наводнението с пари от дарения

0

Три семейства, пострадали от наводнението успяха да направят ремонт на домовете си с помощ от Ротари клуб.Дарения по линия на ротарианците продължават да пристигат. Последното е отпреди дни – от далечна Калифорния. Чек за 2 хил. 500 щатски долара, които ще бъдат разпределени допълнително на други пострадали.

Близо три месеца след наводнението Димитър Павлов се връща в дома си. През февруари придошлата река опустоши покъщнината му, а отпуснатите средства за ремонт се оказали недостатъчни възрастните хора да покрият щетите.

„Много се наводнихме, разказва 85-годишният Димитър. Хвърлихме мокета, пътеките, паркета, всичко… Още не може да се живее в две от стаите.”

От Ротари клуб Свиленград помагат на Димитър Павлов и още две домакинства в кв. Гебран със средства, събрани по открита веднага след наводнението сметка. По нея са постъпили 4 хил. 385 лв. дарения от ротарианци от различни краища на страната. Половината от парите са от свиленградския Ротари клуб.

Беше направен ремонт на помещенията за всекидневно живеене на тези три семейства, каза президентът на клуба Спасимир Петров. Бяха купени строителни материали, дограма, подови настилки се сложиха.

Близо 1300 лв. средно са отишли за ремонт на всяка от трите наводнени къщи, едната от които на дядо Димитър.

Най-напред изкъртиха дюшемето, изхвърлиха всичко, почистиха, направиха замазката, сложиха ламинат, смениха дограмата и вратите. Много съм доволен, разказва възрастният човек. Без помощта още нямаше да можем да влезем вкъщи.

Още дарения продължават да пристигат чрез Ротари клуб. 10 тона картофи са били раздадени на 250 бедстващи семейства с помощта на ротарианци от Велинград. От приятелски клуб в София правят организация за подновяване на унищожените мебели на домакинствата. Предстои да бъде разпределено и дарението от Сан Ремо валей, Калифорния.

Previous articleГимнастичките се върнаха с куп медали от държавното в Пловдив
Next articleЧиталище „Искра” в с. Димитровче отбеляза 80 годишен юбилей

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...