Обискират митничарски къщи

0

Срещу 8 от митническите служители, задържани снощи при спецакция на Капитан Андреево, ще бъдат повдигнати обвинения, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Започнали са обиски на домовете на обвинените. В две от претърсените къщи са открити в каса между 4 и 5 хил. щатски долара, и още 4 хил., скрити под дюшек.

Разкритата схема била на ротационен принцип. Митничарите се редували по двама да броят събраните от рекета на пътниците пари. Вчерашната смяна им е докарала по близо 1500 лв. на човек върху заплатата.

Цветанов заяви, че разполагат със свидетели и специални разузнавателни средства, документиращи незаконните действия на държавните служители.

Както вече писахме, при операция Митници, провела се снощи на българо-турската граница митничари бяха заловени от спецполицаите да разделят рушвета, събран от пътници по време на смяната им. Помещението за „отчитане” било в сграда на митническия пункт, където органите на реда нахлули и намерили 14 хил. лв. в различна валута и левове. Още пари са намерени по джобовете на вече „отчели” се митничари в копюри от 5, 10, 20 в различни валути и левове.

„В който джоб да бръкнеш, излизат пари”, така коментирали подчинените на Цветанов намереното при акцията.

Previous articleРушнаха митницата за рушвети
Next articleОткриха Транзитния център край Пъстрогор

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...