Обискират митничарски къщи

0

Срещу 8 от митническите служители, задържани снощи при спецакция на Капитан Андреево, ще бъдат повдигнати обвинения, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Започнали са обиски на домовете на обвинените. В две от претърсените къщи са открити в каса между 4 и 5 хил. щатски долара, и още 4 хил., скрити под дюшек.

Разкритата схема била на ротационен принцип. Митничарите се редували по двама да броят събраните от рекета на пътниците пари. Вчерашната смяна им е докарала по близо 1500 лв. на човек върху заплатата.

Цветанов заяви, че разполагат със свидетели и специални разузнавателни средства, документиращи незаконните действия на държавните служители.

Както вече писахме, при операция Митници, провела се снощи на българо-турската граница митничари бяха заловени от спецполицаите да разделят рушвета, събран от пътници по време на смяната им. Помещението за „отчитане” било в сграда на митническия пункт, където органите на реда нахлули и намерили 14 хил. лв. в различна валута и левове. Още пари са намерени по джобовете на вече „отчели” се митничари в копюри от 5, 10, 20 в различни валути и левове.

„В който джоб да бръкнеш, излизат пари”, така коментирали подчинените на Цветанов намереното при акцията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...