Няма да закриват Митница Свиленград

0

Митницата в Свиленград няма да бъде закрита, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова на извънредна пресконференция днес. Узунова уточни, че е упълномощена от министъра на финансите Симеон Дянков да обяви решението му пред ръководството на митницата в Свиленград и пред ръководството на общината, както и пред журналистите.

Митничарите в Свиленград ще бъдат подложени на тримесечен мониторинг. През този период те ще бъдат обучавани допълнително за повишаването на професионалния им капацитет и периодично ще се явявят на тестове за проверка на усвоените знания и умения.

По думите на Узунова това е възможност на работещите да� докажат, че „не бива митницата да бъде спрягана само като място за корупционни практики или за непрофесионално изпълнение на служебните задължения“.

Ирена Узунова отбеляза, че решението да не бъде закрита митницата е било взето и по нейно настояване, за да се съхранят работните места в района. Тя добави, че по информация от кмета на Свиленград Георги Манолов, евентуалното закриване на митницата е щяло да засегне 120 семейства в общината.

Само преди десет дни директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов обяви резултатите от проведени тестове за интегритет сред служителите на митницата и ги определи като плачевни. В същото време той обяви, че в региона няма квалифицирани кадри, което разбуни духовете в Свиленград и предизвика публикуването на официалните позиции на местните структури на БСП, СДС и ДСБ. Вторите дори поискаха публично да се извини на свиленградчани.

В понеделник пък местните парламентаристи готвеха извънредно заседание, на което да излязат със свое официално становище главното управление на Митниците да бъде преместено не в Русе, както предложи министър Дянков, а в Свиленград.

Previous articleМахнаха още двама митничари от работа
Next article„Млад огнеборец” се класира за световното във Франция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...